ARGENTINAC SE VRAĆA U DOMOVINU: Garsija u Rasingu, Zvezdi 2.2 miliona evra

Z. Ćorović

17. 07. 2020. u 20:11

ZVEZDIN "gaučos" se vraća kući.

АРГЕНТИНАЦ СЕ ВРАЋА У ДОМОВИНУ: Гарсија у Расингу, Звезди 2.2 милиона евра

Foto: N. Paraušić

Argentinski napadač Mateo Garsija (23) posle samo jedne sezone provedene na beogradskoj "Marakani" nastaviće karijeru u domovini. Nekoliko grčkih klubova vrtelo se oko Garsije kao mačka oko slanine, mnogo odlučniji je ispao Rasing i otkupio ga po istoj ceni za koju ga je Crvena zvezda dovela prošlog leta - 2,2 miliona evra.

Mediji u Argentini su već objavili da je Mateo potpisao četvorogodišnji ugovor sa klubom iz predgrađa Buenos Ajresa i da se zvanična promocija očekuje ovih dana. Za ovog levonogog "zvrka" bili su zainteresovani i grčki klubovi Aris, PAOK i Olimpijakos, ali nijedan nije zaokružio na dva miliona evra, pa se, što je i normalno, srpski šampion odlučio za najizdašniju ponudu.

Navijačima crveno-belih ostaće žal što Garsija nije ostavio veći trag. Najavljivao je mnogo kada ga je Zvezda ugrabila iz Las Palmasa, ispred nosa Olimpijakosu. Na debiju je postigao vežan važan gol protiv Jang bojsa u Bernu (2:2), kojim su otvorena vrata Lige šampiona drugu godinu zaredom. Nedugo zatim istakao se i evrogolom protiv Vojvodine u Novom Sadu, a onda se povredio i sve više počeo da bledi. Odigrao je ukupno 24 meča u crveno-belom dresu i postigao pet pogodaka. Mnogi misle da je morao da bude mnogo više iskorišćen, pogotovo u derbijima. Ni minut nije odigrao protiv Partizana u tri dvoboja, a čini se da je baš takav omalen, brz i prgav igrač falio Zvezdinom napadu da bar dobro namuči i rastegne visoku i "tvrdu" odbranu crno-belih.

Uprkos pogotku protiv Jang bojsa i posle prilično brzog odlaska Garsije, potvrdiće se kao surova istina da su sva pojačanja pred prošlu Ligu šampiona ispala "ćorci". Pre Argentinca, Zvezda se brže-bolje potrudila bukvalno da se otarasi Radživa van la Pare, Kanjasa i Žandera. Tu je još samo napadač, Tomane, za koga, takođe, ne može da se kaže da je doneo nešto kvalitetno u igri srpskog šampiona. Ostao je Portugalac na popravnom, imaće još prilika za dokazivanje.

Sa ovakvom računicom, kako bi se reklo, "ni iz džepa, ni u džep", Crvena zvezda je, ipak, dobro prošla prodajom Argentinca. Od ova 2,2 miliona sigurno će Dejan Stanković moći da izabere bar još jedno vredno pojačanje. Njegova prva želja je vezista Lacija Bartolomeu Hasinto Kvisnaga, poznatiji kao Bastos, vredan milion evra. Nešto jeftiniji je još jedan igrač manevra Ogenji Onazi iz Denizlispora. Postoji još nekoliko želja, ali se za dovođenje pojačanja čeka kristalnija situacija kada se završe lige i počnu prelazni rokovi, a to je za mesec dana.

KATAI: PRIPREME ZA DESETKU

CRVENA zvezda je na prvoj proveri pobedila prvoligaša IMT sa 2:0, uz dobru partiju povratnika Aleksandra Kataija. Veliko pojačanje crveno-belih bilo je puno utisaka posle meča.

- Fenomenalan je osećaj ponovo obući Zvezdin dres. Iako je pripremna utakmica, naporno smo radili prethodnih dana. Pripreme su za desetku i zasad sve prolazi u najboljem redu. Podrška je uzajamna, usled cele situacije sa virusom korona jedni druge bodrimo, što je i najbitnije za atmosferu u jednom timu. Okrećemo se nastavku priprema i sa nestrpljenjem iščekujemo početak sezone u kojoj ćemo pokušati da ostvarimo velike uspehe - istakao je Katai.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri