LIVERPUL GREŠIO I POKLANJAO: Arsenal iskoristio prilike i srušio šampiona

Beta

15. 07. 2020. u 23:18

PRVAK Engleske mislima već na odmoru.

ЛИВЕРПУЛ ГРЕШИО И ПОКЛАЊАО: Арсенал искористио прилике и срушио шампиона

Foto: Tanjug/Glyn Kirk/Pool via AP

Fudbaleri Arsenala pobedili su večeras na svom terenu šampiona Premijer lige Liverpul sa 2:1, u utakmici 36. kola i zadržali šanse za plasman u Ligu Evropa.

Liverpul je poveo u 20. minutu golom Sadija Manea, a Arsenal je izjednačio zahvaljujući greškama gostiju. Prvo je pogrešio Virdžil van Dajk pred svojim golom, do lopte je došao Aleksandar Lakazet i izjednačio je u 32. minutu.

Pobedonosni gol postigao je mladi Ris Nelson u 44. minutu, posle greške golmana Alisona koji je nespretno dodao loptu do Lakazeta.

- Ovi golovi nisu smeli da se dogode, bukvalno smo im poklonili pogotke - samokritičan je bio Van Dajk posle meča u kojem je njegov tim imao čak 23 šuta ka golu naspram samo tri udarca rivala.

Liverpul je već osvojio šampionsku titulu, a posle druge uzastopne utakmice bez pobede, odnosno ukupno trećeg poraza u ligi, ima 93 boda čime je i definitivno ostao bez šanse da dođe do brojke od 100 bodova.

Arsenal je ostao u igri za plasman u Ligu Evropa. Deveti je na tabeli sa 53 boda, tri manje od Vulverhemptona na šestom mestu koje vodi u kvalifikacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SJAJNA VEST ZA SRBIJU: Aleksandar Mitrović ide na Evropsko prvenstvo!