Šampionska noć u crveno-belim motivima: Zvezda priredila vrhunski spektakl na proslavi 31. titule prvaka (FOTO, VIDEO)

Z. Ćorović

20. 06. 2020. u 21:32 >> 15:40

ŠAMPIONSKA, nezaboravna gala žurka na "Marakani", originalno i vrhusnki osmišljena, poput najboljih svetskih rok koncerata

Шампионска ноћ у црвено-белим мотивима: Звезда приредила врхунски спектакл на прослави 31. титуле првака (ФОТО, ВИДЕО)

M. Vukadinović

Praštali su vatrometi, pevalo se i veselilo u čast još jednog velikog uspeha našeg najtrofejnijeg kluba.


Crvena zvezda je priredila vrhunski spektakl na proslavi 31. titule fudbalskog prvaka, koji je trajao pre, za vreme i naročito posle utakmice sa Proleterom u poslednjem kolu Superlige - 2:1 (2:1).

Oko dvadeset hiljada navijača crveno-belih došli su na stadion "Rajko Mitić" da pozdrave svoje ljubimce i šampione, da ih nagrade pesmom i aplauzima jer su bili najbolji u ovoj teškoj godini kada je korona virus pretio da zaustavi loptu na duže vreme. Fudbal je pobedio, posle dvomesečne pauze Zvezdini igrači su se vratili na teren i potvrdili dominaciju. Zaslužili su oni i njihove pristalice ovo slavlje jer je titula osvojena treći put uzastopno, ponovo ubedljivo i zasluženo. Prvo mesto overeno je još pre tri kola u meču sa Radom. Čekala se prava prilika za feštu i ona je održana večeras i svi su uživali u bogatom programu.

Najzanimljiviji i najemotivniji događaj odigrao se petnaestak minuta posle utakmice i trijumfa, kada je počeo centralni deo proslave - dodela medalja i šampionskog pehara. Sa novog, mega-snažnog ozvučenja, odjekivale su Zvezdine pesme. Reflektori su se isključili, šarala su LED u raznim crveno-belim motivima... Jedinstvena scenografija, prvi put viđena kod nas.
 

M. Vukadinović

Tekst potpisa

Ponosne zvezde večeri su bili fudbaleri, jedan po jedan izlazili su na cenar terena, na improvizovanu binu, uz skandiranje navijača i taktove "Marša na Drinu". Posebne ovacije dobili su treneri, prvo bivši Vladan Milojević kome su se svi "poklonili" za sve ono što je napravio za dve i po godine, a zatim je nagrađen i mister Dejan Stanković. Pozdravljen je i eks kapiten Marko Marin iako nije bio prisutan.

Kapiten Milan Borjan i trener Dejan Stanković su pozdravili navijače, obećali im još mnogo novih zajedničkih slavlja. Stadion se ponovo "zapalio" kada je potpredsednik FS Srbije Marko Pantelić uručio šampionski pehar Borjanu i slavlje se preselilo ispod severne tribine.

I uvertira meča sa Proleterom bila je interesanta, sa tribina su burno pozdravljeni prve zvanice. Atletskom stazom prošetali su futsaleri crveno-belih, šampioni Srbije. Odmah zatim i veterani 63. padobranske brigade, koji su učestvovali u bitkama na Košarama i Paštriku i koji su odlikovani ordenom narodnog heroja, na čelu sa ratnim načelnikom štaba, pukovnikom Vidojem Kovačevićem.

- Kosovo je srce Srbije - zapevao je dobro ispunjeni "sever".

M. Vukadinović

Tekst potpisa

Utakmica je počela lepom koreogragijom na "severu" i ogromnim transparentom sa slikom legendarnog Pižona Petrovića kako u slalonu iza sebe ostavlja trojicu protivničkih igrača, uz poruku "75 godina umetnosti", kao podsetnik da je nedavno obeležen 75. rođendan. Zato je u tom minutu priređen pravi vatromet.


Simbolično je bilo i kada je u 31. minutu bakljadom i dimnim bombama "osvetljena" nova 31. titula. Pušio se čitav stadion, odjekivali topovski udari.

Drugo poluvreme krenulo je navijačkim peckanjem večitog rivala Partizana, što je trebalo da znači da je nedavni poraz u Kupu preboljen i zaboravljen. Atmosfera se sve više usijavala, pa se u 60. minutu čitav satdion podigao na noge i horski zapevao:
- Ustalo je Crna Gora, svetinja se branit mora, ustala je i Srbija, to je jedna familija - orilo se iz 15.000 grla.
 

M. Vukadinović

Tekst potpisa

Bilo je dobre igre i na terenu. Gosti su poveli već u 6. minutu preko Andrejevića i zapretili da pokvare slavlje. Ipak, za preokret se pobrinuo malo zaboravljeni Argentinac Garsija, prvo izjednačenjem u 18. minutu, a zatim i asistencijom kod pobedonosnog pogotka Gajića u 37. minutu. To je bilo sve, Zvezdini fudbaleri su prikočili u nastavku.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna