SRBIN UMALO IZBACIO NAJVEĆU SENZACIJU - IZDAO GA SAIGRAČ: Ovo su finalisti Lige Evrope (VIDEO)

Novosti online

09. 05. 2024. u 23:08

Liga Evrope je stigla do same završnice, a u četvrtak su postali poznati i finalisti.

СРБИН УМАЛО ИЗБАЦИО НАЈВЕЋУ СЕНЗАЦИЈУ - ИЗДАО ГА САИГРАЧ: Ово су финалисти Лиге Европе (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

U pitanju su Atalanta, koja je eliminisala Olimpik iz Marselja, te Bajer iz Leverkuzena, koji je posle 48 mečeva bez poraza u nizu - bio na korak da doživi prvi ovosezonski. Međutim, nemački kluzb je u finišu izvukao 2:2 protiv Rome na čijem je golu briljirao srpski čuvar mreže Mile Svilar, sve dok nije greškom kolege poklekao.

No, krenimo redom.

Raspucana Atalanta i majstorije za koje Olimpik nije imao rešenja

Posle 1:1 u Marselju, u Bergamu je "postojao samo jedan tim". Bar kada se o pogocima radilo. A bili su impresivni.

Posle pola sata igre Ademola Lukman je sjajno završio polu-kontru, driblinzima, pa izvrsnim udarcem sa distance za 1:0 u korist Atalante (VIDEO). Na 2:0 je u 52. minutu povisio Mateo Ruđeri, i to kada se činilo da je kontranapad domaćina propao, no oni su se iznova domogli lopte, da bi usledio lep "dijagonalni" šut u dalji gornji ugao gola Olimpika (VIDEO).


Tu nije bio kraj muka francuskog kluba, koji je nokautiran u petom minutu sudijske nadokande vremena - usred vatrometa, El Bilal Ture je "ukrao" loptu gostima, pa sve sam završio - 0:3 (VIDEO).

Svilar bio heroj, izdao ga saigrač - Bajer oborio evropski rekord!

Od poslednjih 48 utakmica, Bajer je čak 40 mečeva rešio u svoju korist (ne mali broj i golovima u sudijskoj nadoknadi vremena) a osam puta odigrao je nerešeno.


Toj nestvarnoj seriji je, činilo se, došao kraj, i to u Leverkuzenu, kada je Bajer, posle pobede nad Romom u Rimu od 2:0, gubio sa 0:2 na svom terenu. Ali..

Najpre se desio autogol "vučice" i to u završnici zanimljivog duela, a baš on je pogurao nemački klub u finale Lige Evrope.

Mile Svilar na revnaš utakmici polufinala Lige Evrope Bajer - Roma u Leverkuzenu / FOTO: Tanjug/AP

 

Na uvodne majstorije Svilara pred mrežom Rome (VIDEO), nadovezao se njegov klupski kolega Leandro Paredes, koji je iz penala doneo prednost italijanskom klubu (VIDEO).

Na nove odlične odbrane Svilara (VIDEO), Paredes je dao novi gol iz penala, i to u 66. minutu (VIDEO).

Ali, kada se činilo da će uslediti produžeci, u 83. minutu je prilikom Bajerovog kornera Svilarov saigrač Đanluka Manćini slučajno skrenuo loptu u mrežu Rome, a taj autogol je i rešio pitanje - ko ide u veliko finale (VIDEO)

Grogirana Roma više nije bila onako sigurna, niti konkretna, pa je u finišu primila još jedan pogodak: 

Svilara je u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena savladao Josip Stanišić (VIDEO) čime je postavljen konačan rezultat ovog meča, 2:2. Ali, postavljen je i evropski rekord.

Naime, sa 59 mečeva u nizu bez poraza, uključujući i one na evro-sceni, Bajer je oborio dosadašnji rekord, koji je sa 58 takvih utakmica, još od 60-ih godina prošlog veka držala Benfika.

Liga Evrope 2023/2024 - revanš utakmice polufinala, rezultati:

Atalanta - Olimpik Marselj 3:0 (prvi meč 1:1)

Bajer Leverkuzen - Roma 2:2 (prvi meč 2:0)

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)