DŽABA VAM MILIJARDE: Pari Sen Žermen opet stao pred vratima raja u Ligi šampiona

N. Iljukić

08. 05. 2024. u 18:37

NIJE sve u parama, ima nešto i u volji i talentu. Jer da je sve u parama, odavno bi Pari Sen Žermen u svojim klupskim vitrinama imao i srebrni pehar osvajača Lige šampiona. Svi ostali trofeji, svih 12 titula prvaka Francuske (obezbeđena je i 13.), pa 14 nacionalnih kupova, 12 francuskih superkupova, devet liga kupova i jkedan jedini evropski trofej, Kup pobednika kupova iz 1996. godine su ništa. Ništa od onoga što navijači na "Parku prinčeva" čekaju bar oda kada je Naser el Kelaifi došao u najveći kabinet na ovom stadionu i obećao titulu prvaka Evrope.

ЏАБА ВАМ МИЛИЈАРДЕ: Пари Сен Жермен опет стао пред вратима раја у Лиги шампиона

Foto: Goran Čvorović

Stali su popularni "sveci" opet u predvorju raja u Ligi šampiona, činilo se da će u revanšu polufinala lako da stignu i prestignu minus od jednog gola iz prvog meča sa Borusijom, ali "žuti" iz Dortmunda su identičnom pobedom i u Parizu (1:0) na nekoliko trenutaka isključili struju u "gradu svetlosti" i pošli ka "Vembliju" na kojem su veliko finale igrali i 2013. godine kada ih je savladao Bajern Minhen (2:1).

Što bi se reklo, pare ne vrte u slučaju Pari Sen Žermena ni tamo gde nisu htele razne burgije. To što u naletima navijačkog frasa u Francuskoj sada broje koliko puta je lopta okrnznula ili direktno udarila u stativu ili prečku gola Borusije Dortmund je "labudova pesma". Ta precizno izračunata brojka o 14 stativa i prečki ostaće da titra pred očima ucveljenih milionera još samo nekoliko dana. Pardon, milijardera...

Jer, zvanični podatak kaže da ekipa koju katarskim petrolejskim parama finansira Kelaifi vredi 1,02 milijarde evra. S druge strane terena joj je u dvomeču bila Borusija koja vredi 463 miliona evra. To što je, više nego dva puta vredniji tim ostao ukopan u svojoj sujeti i nemoći da gleda londoinsko finale sa malih ekrana je plastičan dokaz da stvarno nije sve u parama.

A, setimo se samo "drim tima" sa Mesijem, Nejmarom, Bufonom, Serhiom Ramosom. Od megazvezda ostao je Samo Kilijan Mbape koji broji svoje poslednje dane u svlačionici PSŽ. On će za par nedelja na promociju u Madrid. Čekaju ga raširenih ruku u Realu.

Skupo, skuplje...

NA platnom spisku Pari Sen Žermena je najskuplji Kilijan Mbape čija je godišnja plata 180 miliona evra. Daleko iza njega je Ašraf Hakimi sa 65, pa Dembele, Mendes i Emreri sa po 60 miliona evra i mnogi drugi iza njih koji u ukupnom zbiru čine ovaj tim vrednim 1,02 milijarde evra. A prema "Forbsu" Pari Sen Žermen kao klub vredi 4,21 milijardu evra i po tome je sedmi na svetu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)