NOVA STOJKETOVA "ŽRTVA": Srpski golman odbranio 19. penal u karijeri

N. I.

31. 03. 2024. u 08:37

VLADIMIR Stojković je jedan od najboljih srpskkih golmana, a godinama je nezamenljiva "jedinica" Al Fejhe iz Saudijske Arabije. Ovaj klub je trenutno na zlatnoj sredini tabele tamošnjeg elitnog ranga takmičenja, a naš internacionalac je u petak uveče u svoju riznicu blistavih odbrana jedanaesteraca upisao novu "žrtvu". To je lsavni Francuz Karim Benzema koji je ugostio Stojkovića i Fejhu u meču u 25. kola nacionalnog prvenstva.

НОВА СТОЈКЕТОВА ЖРТВА: Српски голман одбранио 19. пенал у каријери

FOTO: Tanjug/AP

Benzemin Itihad je slavio zasluženu pobedu 3:1 (2:1), iako su gosti vodili od 25. minuta. Međutim, pet minuta pre toga domaćin je imao penal pošto je rumunski sudija Petresku pokazao na belu tačku. Stojković je "pročitao" Benzemu, bacio se u desnu stranu i odbranio jedanaesterac koji imak nije bio od prevelike koristi njegovom timu.

Domaćin je u dubokoj nadoknadi prvog, ali i drugog poluvremena stigao do golova za vođstvo i konačnih 3:1, pa su gosti koje sa klupe godinama predvodi naš stručnjak Vuk Rašović otišli kući praznih ruku.

Međutim, Stojkoviću je ovo 19. odbranjeni penal u golmanskoj karijeri, a među tih 19 izvođača nalaze se neka od najpoznatijih imena svetskog fudbala. Podsetimo, prvi penal u karijeri Stojković je odbranio 1. decembra 2005. godine Antoniju Kasanu na meču Kupa UEFA Crvena zvezda - Roma (3:1), a zatim Anhelu di Mariji 13. avgusta 2008. godine na meču Olimpijskog turnira Srbija - Argentina (0:2). Ipak, najznačajnija odbrana je ona na SP u Južnoafričkoj Republici kada je Lukasi Podolskom odbrani penal 18. juna 2010, godine u pobedi "orlova" od 1:0.

Među Stojkovićevim "žrtvama" je i Rus Andrej Aršavin kojem je srpski golman odbranio jedaneasterac 28. septembra 2010. godine na utakmici Lige šampiona Partizan - Arsenal (1:3).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)