JOŠ 180 MINUTA PRED "ORLOVIMA": Fudbaleri Srbije slabim ocenama položili dva poslednja ispita

N. I.

26. 03. 2024. u 18:37

VIDEO sam ono što sam želeo. Kakvu-takvu pobedu, Tadićev rekordni nastup za Srbiju i debi koji će Baždar da prati do kraja karijere. Ove dve rečenice su najkraći mogući siže onoga šta je selektor Dragan Stojković video od svog tima u prijateljskoj utakmici u Larnaki protiv Kipra. Mršava pobeda od 1:0, gol na čisto fudbalsko lukavstvo Sergeja Milinković-Saivća u 7. minutu, sasvim solidno prvom poluvreme, pa teško mučenje u preostalih 45 minuta su stvari koje bi Piksi, ceo njegov stručni štab u navijači koji su imali strpljenja da odgledaju deo tv prenos, što pre da zaborave.

ЈОШ 180 МИНУТА ПРЕД ОРЛОВИМА: Фудбалери Србије слабим оценама положили два последња испита

FOTO: M. Vukadinović

- Da je Mitrović pogodio mrežu sa bele tačke u 10. minutu, lakše bi se kontrolisala utakmica. Ovako, ostaje nam da se što bolje spremamo za ono što je najvažnije za nas. Okupljanje u maju i dve poslednje probe početkom juna, protiv Austrije u Beču i Švedske u Stokholmu - hrabri sebe i ljude oko sebe selektor Stojković.

Dakle, polovinu kontrolnih testova Srbija je položila prilično slabim ocenama. Debakl od Rusije u Moskvi (4:0) i bledi trijumf na Kipru (1:0) su sumoran utisak iz prvih 180 minuta "probnog leta" naših fudbalskih "orlova". Od njih se očekuje da konačno mašu krilima ili naprave neku bravuru u preostalih 180 minuta na dva prijateljska duela. Posle toga više nema popravnog ispita.

Jer, u nedelju 16. juna Srbiju u Gelzenkirhenu od 21 sat u 1. kolu Prvenstva Evrope čeka Engleska. Taj Gelzenkirhen, inače nekako odvratno zvuči kada se pomene bilo kom navijaču naše reprezentacije. U tom gradu smo poslednji put doživeli debakl od Argentine na Mundijalu 2006. godine. Daleko bilo... Posle tih 6:0 i legendarnnog selektora Petkovića su dežurni cinici počastili pogrdnim nadimkom.

Mitar sa penala 2:2

ALEKSANDAR Mitrović, fudbalski junak nacije, ne može da se pohvali nekim učinkom kao - penaldžija. Šut sa bele tačke u 10. minutu utakmice u Larnaki protiv Kipra bio je tek četvrti jedanaesterac koji je izveo u svojoj karijeri u dresu Srbije. Dva puta je bio precizan, protiv Crne Gore i Turske, a dva puta neuspešan, takođe protiv Crne Gore i Kipra.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!