"TUŽNI PIJANAC": Pol Gaskojn otvorio dušu, otkrio kako mu je alkohol umalo došao glave

Tanjug

06. 03. 2024. u 22:30

Bivši engleski fudbalski reprezentativac i trener Pol Gaskojn govorio je javno o razmerama svoje dugotrajne borbe sa zavisnošću od alkohola, opisujući sebe kao "tužnog pijanca".

ТУЖНИ ПИЈАНАЦ: Пол Гаскојн отворио душу, открио како му је алкохол умало дошао главе

FOTO: EPA

Bivši vezni fudbaler reprezentacije Engleske, četiri godine nakon hiruške intervencije urađene zbog problema sa zavisnošću od alkohola, rekao je da nije prestao da pije "i to često sam, kod kuće", prenosi Gardijan.

Legendarni engleski fudbaler kaže da je "izneverio sebe" jer se okrenuo alkoholu nakon što je završio igračku karijeru.

"Nekada sam bio srećan pijanac, ali više nisam. Sada sam tužan pijanac. Ne izlazim, ali pijem. Pijem u zatvorenom prostoru. Ako želim da bude loš dan, sve što je potrebno da uradim je da odem u pab. Ako želim da bude dobar dan - odem na pecanje", rekao je Gaskojn.

On je potvrdio da je nedavno prisustvovao sastanku Anonimnih alkoholičara gde je priznao da njegova borba za mentalno zdravlje datira još od povrede kolena koju je zadobio dok je igrao za londonski Totenhem u finalu FA kupa 1991. godine.

Jedan od najtalentovanijih engleskih igrača svih vremena, Gaskojn je bio značajna javna ličnost tokom 1990-ih, ali je njegov život od tada postao obeležen zavisnošću.

Doprineo je da Engleska uđe u polufinale Svetskog prvenstva 1990. godine, a njegova klupska karijera uključivala je fudbalske čarolije koje je priređivao navijačima klubova Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžersi, Everton i Midlzbrou.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu