I EGIPATSKE PIRAMIDE MBAPEU: Francuski superstar još nije rekao "da" klubu u belim dresovima

ROK je istekao, Mbape nije potpisao, saga s Realom se nastavlja. To bi, u najkraćem, mogao da bude rezime situacije u kojoj se trenutno nalazi najbolji francuski fudbaler, koga gotovo svi od leta već vide u "kraljevskom klubu". Svi, osim rukovodstva pariskih "svetaca" čiju opremu trenutno zadužuje.

И ЕГИПАТСКЕ ПИРАМИДЕ МБАПЕУ: Француски суперстар још није рекао да клубу у белим дресовима

FOTO: Tanjug/AP

Javna tajna je bila da su Madriđani talentovanom momku iz Bondija ostavili rok do 15. januara da konačno odluči kome će se fudbalskom carstvu privoleti. Ovaj datum je prošao, ali Mbape nije rekao "da" za tim u belim dresovima. Teško je poverovati da bi rukovodstvo Reala sada moglo da digne ruke od velikog pojačanja, samo zato što je probijen "medijski termin".

U javnosti, sve se strogo drži pod velom tajnosti. Ipak, procuri tu i tamo poneki podatak koji dodatno podgreje strasti. Tako se upravo saznalo da su bogati katarski vlasnici pariskog kluba spremni da svom ekstraigraču navodno ponude čak 100 miliona evra po godini za novi ugovor! Poznati francuski sportski novinar Danijel Riolo, koji je do sada otkrio mnoge ekskluzivne informacije, ističe da se jednom fudbaleru nude do sada neviđeni uslovi, odnosno, kako je nadahnuto rekao, "antička Grčka i Rim i egipatske piramide".

Posle nekoliko neuspešnih epizoda Mbapeovog prelaska iz Pariza u Madrid, koji su propraćeni pod bleštavilom reflektora javnosti, tako je "promašen" još jedan datum. Sam fudbaler nedavno je istakao da još nije doneo odluku. Istovremeno, predsednik pariskog kluba Naser el Helaifi ističe da ima "sto odsto poverenja" u Mbapea da će ostati u Gradu svetlosti.

Kilijanu Mbapeu aktuelni ugovor s PSŽ ističe u junu, i on od 1. januara, šest meseci pre isteka ugovora, po klauzuli ima pravo da javno pregovara s kim god želi, u cilju određivanja mesta gde će nastaviti karijeru. Ovi "javni pregovori" se, međutim, za sada, dešavaju samo u medijima, dok Mbape nastavlja da trese mreže u dresu Parižana. U 25 odigranih mečeva ove sezone u svim takmičenjima, postigao je 26 golova. Ubedljivo vodi na listi strelaca domaće lige sa 19 pogodaka, 10 više od prvog pratioca Visama Ben Jedera iz Monaka. Bio je strelac i u nedelju u pobedi protiv Lansa.

Parižani se nadaju da će njegovi golovi konačno postati i odlučujući tamo gde se najviše nadaju, u pokušaju da konačno podignu "ušati" pehar najboljeg tima na kontinentu, pre nego što im Real, na leto, možda, oduzme najveću zvezdu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)