ISTRAGA PROTIV IZRAELSKOG FUDBALERA: Tursko tužilaštvo zbog ''podsticanja na mržnju i neprijateljstvo'' pokrenulo istragu

Filip Milošević

15. 01. 2024. u 10:59

TURSKO tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv izraelskog fudbalera Sagiva Jehezkela zbog "podsticanja na mržnju i neprijateljstvo", izjavio je turski ministar pravde Jilmaz Tunč.

ИСТРАГА ПРОТИВ ИЗРАЕЛСКОГ ФУДБАЛЕРА: Турско тужилаштво због подстицања на мржњу и непријатељство покренуло истрагу

FOTO: Tanjug/AP

- Glavno javno tužilaštvo Antalije pokrenulo je sudsku istragu protiv izraelskog fudbalera Sagiva Jehezkela zbog 'podsticanja ljudi na mržnju i neprijateljstvo' posle njegovog neprimerenog gesta kojim je podržao izraelski masakr u Gazi nakon što je postigao gol u utakmici turske Superlige Antalijaspor - Trabzonspor - naveo je turski ministar na platformi X (Tviter).

Jehezkel je pokazao svoju zavijenu ruku nakon što je u nedelju postigao gol protiv Trabzonspora. Na njegovom zavoju pisalo je „100 dana, 7.10“, što se odnosilo na napad Hamasa 7. oktobra i broj dana od početka rata na Bliskom istoku, prenosi Gardijan.

Antalijaspor je na društvenoj mreži X saopštio da je uprava kluba suspendovala Jehezkela nakon ovog incidenta.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024