HAOS KAKAV FUDBAL NE PAMTI! FIFA izbacuje najveće svih vremena iz reprezentativnih takmičenja

Tanjug

25. 12. 2023. u 12:15

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je upozorila Brazilsku fudbalsku konfederaciju (CBF) na moguće sankcije, uključujući i suspenziju sa međunarodnih takmičenja, zbog potencijalnog mešanja države u izbor novog šefa organizacije.

ХАОС КАКАВ ФУДБАЛ НЕ ПАМТИ! ФИФА избацује највеће свих времена из репрезентативних такмичења

Foto: Arhiva Novosti

FIFA je zabrinuta zbog predstojećih izbora predsednika brazilske kuće fudbala, koji bi na tom mestu zamenio Ednalda Rodrigeša, a koji su zakazani za januar 2024. godine.

Svetska fudbalska organizacija smatra neosnovanim rešenje o smeni Ednalda:

- To će takođe značiti da službena lica, timovi i klubovi CBF, više neće moći da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, sve dok je suspenzija na snazi“, navodi se u otvorenom pismu FIFA.

Inače, 7. decembra je sud u Rio de Žaneiru oduzeo Rodrigešu mesto predsednika CBF. FIFA je ovu odluku smatrala kršenjem sopstvene povelje o nemešanju državnih organa i poslala prigovor brazilskim fudbalskim vlastima.

U međuvremenu, čelni ljudi svetskog fudbala su odlučili da pošalju specijalnu delegaciju u Brazil, koja će doputovati 8. januara. Ako se unapred održi izbor za novog predsednika fudbalske federacije, onda će uslediti i kazne za brazilski fudbal.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (1)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene