Novi stadion za ponos fudbalske Srbije

V. N.

26. 11. 2023. u 20:10

U DANU kada su fudbalsku Srbiju očekivala dva velika događaja, oba sa prefiksom istorijska, otvaranje novog stadiona u Zaječaru, onda i meč poslednjeg kola kvalifikacija za EVRO 2024. između Srbije i Bugarske, u goste Fudbalskom savezu Srbije stigao je predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

Нови стадион за понос фудбалске Србије

Foto FSS

 Prvi čovek evropskog fudbala ukazao je veliku čast Fudbalskom savezu i državi Srbiji i zajedno sa direktorom Nacionalnih asocijacija UEFA Zoranom Lakovićem i gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem, uveličao sportske spektakle u Zaječaru i Leskovcu.

Dragog gosta na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" sačekala je delegacija Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Draganom Džajićem, odnosno potpredsednikom Branislavom Nedimovićem i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem.

Posle Leskovca i Loznice, Srbija je dobila novi fudbalski biser, stadion "Kraljevica" u Zaječaru. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, u društvu predsednika UEFA Aleksandera Čeferina i prvog čoveka srpskog fudbala, predsednika FSS Dragana Džajića, otvorio je novi stadion za budućnost fudbalske Srbije, stadion kapaciteta 8.168 mesta u skladu sa najvišim standardima UEFA koji će Srbiji podariti nove asove.

- Ovo je tek početak, gradićemo brzinom munje, ulagati u infrastrukturu. Nove stadione dobiće i Beograd i Niš, a Nacionalni stadion biće jedan od najlepših u Evropi i svetu. Zahvalan sam predsedniku Čeferinu koji mnogo pomaže razvoju fudbala u Srbiji - rekao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Uvaženi gost iz UEFA, veliki prijatelj Srbije i srpskog fudbala, Aleksander Čeferin, nije krio zadovoljstvo i pozitivne impresije o svemu što je video i doživeo u dva grada na istoku naše zemlje.

- Baš mi je drago kad vidim ovako divnu infrastrukturu i što sam u ovom delu Srbije u kom nikad ranije nisam boravio. Nisam mnogo toga video, osim iz aviona i automobila, ali mi je veoma drago da smo došli. Drago mi je da i ovi krajevi Srbije dobijaju ovako vredne i lepe fudbalske objekte - rekao je Čeferin, predsednik Evropske fudbalske unije.

Brojne medije interesovalo je i njegovo mišljenje o selekcijama iz regiona koje će naredne godine učestvovati na najvećoj smotri kontinentalnog fudbala.

- Drago mi je što su se tri reprezentacije, Hrvatska, Srbija i Slovenija, već kvalifikovale na završni turnir. Voleo bih u Nemačkoj da vidim Bosnu i Hercegovinu koja ima baraž kao poslednju šansu, ali kako trenutno igraju, teško. Bez obzira na sve, uvek mi je drago kada veliki broj selekcija iz našeg regiona obezbedi plasman na veliko takmičenje - iskren je Čeferin.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Dragan Džajić, zahvalio se državi i predsedniku Republike na velikim ulaganjima u sport i fudbal, izražavajući zadovoljstvo što će širom Srbiji biti još novih velelepnih stadiona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)