SITI JE GAZDA U MANČESTERU: Junajted razbijen u velikom derbiju Engleske (VIDEO)

Novosti online

29. 10. 2023. u 18:27

DUEL Mančester junajted - Mančester siti trebalo je da bude derbi 10. kola Premijer lige, ali na terenu je postojao samo jedan tim. "Građani" su ubedljivo trijumfovali sa 3:0 na "Old Trafordu" i pokazali da su u ovom trenutku dosta kvalitetniji od velikog rivala.

СИТИ ЈЕ ГАЗДА У МАНЧЕСТЕРУ: Јунајтед разбијен у великом дербију Енглеске (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Od starta utakmice izabranici Pepa Gvardiole su nametnuli žestok ritam jer su želeli što pre da dođu do prednosti. Mreža "crvenih đavola" se prvi put zatresla u 26. minutu kada je Erling Haland pogodio sa bele tačke.

Penalu je prethodila glupost Rasmusa Hojlunda koji je povukao u kaznenom prostoru Rodrija. Sudija Pol Tirni nije odmah pokazao na 11 metara, ali je od kolega iz VAR sobe dobio instrukciju da pogleda situaciju. On je to uradio, promenio je odluku i opravdano pokazao na penal, a siguran egzekutor je bio Norvežanin.

Mogao je Junajted da izjednači u finišu prvog poluvremena. Sjajno je sa nekih 17 metara šutirao Skot Mektominej, no odlično je reagovao Ederson i uspeo je da odbrani udarac Škota.

Odmah nakon toga Siti je pred pauzu mogao da duplira vođstvo. Glavom je iz neposredne blizine šutirao Haland, svi na stadionu su videli loptu u golu, ali pojavio se Andre Onana i neverovatnom paradom odbranio pokušaj sjajnog napadača.

Gde je stao u prvom šampion Engleske je nastavio u drugom poluvremenu. Već u 49. minutu je napadač "građana" postigao drugi gol na meču. Iskoristio je centaršutu Bernarda Silve i glavom zatresao mrežu rivala.

Konačan rezultat utakmice postavio je Fil Foden kome nije bilo teško da smesti loptu u nebranjen gol nakon asistencije Halanda koji je odigrao odličan duel i poneo je epitet igrača utakmice.

Do kraja utakmice nije promene ishoda, a moglo je da ga bude, pa petu pobedu u poslednjih šest mečeva protiv Junajteda.

Siti je sada treći na tabeli sa 24 boda, koliko ima i drugoplasirani Arsenal. Na čelu je Totenhem sa 26. "Crveni đavoli" su na osmoj poziciji sa 15 bodova.

BONUS VIDEO: Zvezda kao kod svoje kuće - navijačka podrška i himna crveno-belih sa razglasa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)