BOŠNJACI UDARILI NA ZVEZDU: Jednu stvar žestoko zamerili srpskom šampionu, pa se sladili "lavom"

Novosti online

20. 09. 2023. u 10:08

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Mančester sitija u utakmici 1. kola grupe G Lige šampiona rezultatom 3:1

БОШЊАЦИ УДАРИЛИ НА ЗВЕЗДУ: Једну ствар жестоко замерили српском шампиону, па се сладили лавом

FOTO: Tanjug/AP

Golove za trijumf šampiona Evrope na stadionu Etihad postigli su Hulijan Alvarez u 47. i 60. minutu i Rodrigo u 73, dok je strelac jedinog pogotka za crveno-bele bio Osman Bukari u 45. minutu.

Valja istaći da je Crvena zvezda jedini klub sa Balkana u Ligi šampiona. Jedan od tri iz istočne Evrope. O dvoboju šampiona Srbije i Evrope u Mančesteru pisali su svi mediji iz regiona.

Crnogorske „Vijesti” izašle su sa naslovom da je Crvena zvezda pristojno poražena na Etihadu, ali i da je Mančester siti nadoknadio senzacionalan minus sa poluvremena.

Hrvatski „Indeks”, poznat po antisrpskim stavovima, dao je naslov „Siti preokretom savladao Zvezdu”. Ipak, Hrvatima su bila zanimljiva dešavanja iz studija pre samog meča kada su Tjeri Anri, Džejmi Karager i Mika Ričards pokušali da izgovore ime „Crvena zvezda”.

Bosansko-hercegovački portal SportSport.ba je dao naslov „Ne diraj lava dok spava”, aludirajući na vođstvo Crvene zvezde u Mančesteru, a onda preokret i tri gola za pobedu domaćina. Bošnjacima je zasmetalo navijanje „delija” da je „Kosovo srce Srbije”, i istakli su da navijači Crvene zvezde nisu želeli da ispoštuju minut ćutanja za žrtve zemljotresa i poplava u Maroku i Libiji. To svakako nije istina, to je bio ispad jednog čoveka.

Makedonci („Sport1”) su se takođe bavili temom prekida minuta ćutanja. Nisu se previše bavili samom utakmicu na Etihadu. Bugari („Sportal”) su dali naslov da je sreća dugo bila uz Crvenu zvezdu.

Mađarski „Nemzetisport” je napisao da je Crvena zvezda uplašila Mančester siti, ali da je na kraju ostala kratka. Ipak, severne komšije hvale prikazano srpskog šampiona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!