DENI PAVLOVIĆ, IGRAČ KI KLAKSVIKA, ZA "NOVOSTI": Spasao nas je golman električar koji nije igrao tri godine

Đ. Samoilović

04. 08. 2023. u 10:30

STADION im prima 1.300 gledalaca, dolaze iz grada u kojem živi pet hiljada stanovnika, ali u narednoj sezoni, igraće evropski fudbal! Ki Klaksvik, postao je najveći hit u kvalifikacijama za Ligu šampiona, mali klub sa Farskih Ostrva, izbacio je Ferencvaroš pa onda i Heken u sredu uveče i osigurao plasman u treću runndu kvalifikacija. Ali i prvi put u istoriji ove zemlje, jedan tim će igrati grupnu fazu jednog UEFA kupa budući da su simpatični Farani osigurali mesto u Ligi Konferencija.

ДЕНИ ПАВЛОВИЋ, ИГРАЧ КИ КЛАКСВИКА, ЗА НОВОСТИ: Спасао нас је голман електричар који није играо три године

FOTO: Profimedia

Pevalo se, plakalo, smejalo u svlačionici Klaksvika odakle za "Novosti" utiske prenosi Deni Pavlović, srpski defanzivac koji je stanovnik malog sela Bordoj od 2018.

- Neviđeno, fantastičan osećaj, veliki uspeh. Dočekaće nas stanovnici našeg grada koji ima samo pet hiljada ljudi. Biće lepo, ali dan posle, utisci su se malo smirili. Već razmišljamo o sledećem protivniku, malo je vremena. Proslavili smo zajedno, ali već je novi dan, sve od nule kreće - ističe Pavlović u telefonskom razgovoru po povratku iz Geteborga gde je savladan Heken nakon penala.

Pun stadion u Toršavnu?

ODUŠEVLjENjE Fudbaleri Klaksvika proslavljaju veliki uspeh/FOTO: Profimedia

FUDBALERI Ki Klaksvika do sada su igrali utakmice na svom terenu, ali u Ligi konferencija moraće da se "presele" u prestonicu Toršavn gde nacionalni stadion ispunjava sve uslove za mečeve UEFA takmičenja i prima oko šest hiljada gledalaca. Mnogo više od stadiona Klaksvika koji nije toliko pun kada se igraju mečevi u ligi, ali sve se menja kada dođe Evropa.

- Na ovim domaćim slabo, ali na evropskim, sad je bio pun stadion, 1.300 ljudi, toliko prima. Videćemo u Toršavnu, tamo prima pet-šest hiljada, nadam se da će ga napuniti - kaže Pavlović.

Utakimca za infarkt. Klaksvik je poveo, pa je Heken preokrenuo. Otišlo se u produžetke, tamo ponovo Šveđani stiču prednost ali nisu odustajali uporni Farani, stigli su do penala. A tamo ih je njihovo malo čudo konačno dočekalo!

- Imali smo šansu minut do kraja utakmice, prečku pogađamo. U produžecima primamo gol za 3:2, opet pakao u glavi, šta se događa, šta će biti. Međutim, izjednačujemo pa propuštamo dve stopostotne šanse. Mislio sam da stiže kazna za promašeno. Ali, tamo njihov igrač šutira preko gola. Dobijamo tračak nade, pa opet prečka, sve iz početka, nervoza, adrenalin. I sledeći penal brani naš golman koji nije igrao fudbal tri godine i eto šta nam se dogodilo... Kreće euforija, slavlje, navijači ulaze u teren, sve mi je usporeno prolazilo kroz glavu. Video sam i bivšeg trenera i on nas je podržao, plakali smo svi od sreće - objašnjava Pavlović čiji Ki Klaksvik za mesto u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona igra protiv Moldea.

Daje nekadašnji igrač Voždovca, Čukaričkog i Novog Pazara odličan šlagvort za naredno pitanje, odnosno kako to misli golman nije igrao tri godine?!

- Iskreno da vam kažem, ne znam... Mislim da nije trenirao, on radi kao električar u Norveškoj. Mislim da je vodio računa o sebi, tu je kod nas odmah dobio šansu, dobro se pokazao. Dok dobro igraš, sve može - kroz smeh priča Pavlović i dodaje kojim se još zanimanjima njegovi saigrači bave pored fudbala. - Dva električara, jedan direktor firme, jedan prodavac. Ovi ostali su uglavnom Norvežani, oni ne rade momci.

Objašnjava naš internacionalac i kako je nakon nekoliko godina u Srbiji odlučio da se iskuša na Farskim Ostrvima.

- Stigao sam 2018. na preporuku Semira Hadžibulića koji je bio igrač Klaksvika. I od tada sam ovde, živim sa devojkom. Uživamo, ali prilagođavanje je bilo teško. Rođen sam u Beogradu, nije lako otići u malo mesto. Naučio sam neke stvari, ovo je zemlja gde vladaju red, rad i disciplina. Ljudi žive za male stvari, dosta su porodična nacija, za sada je sve okej. Malo je teško sa vremenom zbog vetra i kiše. Ali, kada se ovako nešto lepo desi, brzo se sve zaboravi. Naravno, nedostaje mi Beograd, ali mora čovek da živi - podvlači Pavlović.

Ni ne zaključavam vrata

FARSKA Ostrva imaju oko 50.000 stanovnika, a kako nam srpski fudbaler objašnjava, život se znatno razlikuje od onog u Beogradu. Svi se maltene znaju, a sigurnost je na zavidnom nivou.

- Bukvalno, uđe ti čovek u kuću, ni ne kuca. Ja sam navikao da ne zaključavam, ostavljam vrata otvorena, policije nema nigde, nikad me nisu zaustavili - oduševljeno objašnjava Pavlović.

BONUS VIDEO: SLALOM ZA NAJLEPŠI GOL: Bukari za "petardu" Zvezde protiv Vojvodine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)