KATASTROFALAN DAN ZA SRPSKI FUDBAL: Gubimo mesto u Ligi Evrope, direktan plasman u Ligu šampiona misaona imenica

Novosti online

28. 07. 2023. u 09:19

Iza nas je treća evropska nedelja novog kvalifikacionog ciklusa. Startovali su i srpski klubovi, konkretno – Vojvodina, koja se sa Kipra vratila praznih šaka.

КАТАСТРОФАЛАН ДАН ЗА СРПСКИ ФУДБАЛ: Губимо место у Лиги Европе, директан пласман у Лигу шампиона мисаона именица

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Vojvodina nije uspela da uzme bodove na jučerašnjoj premijeri u Evropi, poraženi su od APOEL-a, pa ovu evropsku nedelju Srbija zaokružuje kao 13. na tabeli UEFA koeficijenata. 

Kao što znamo, Srbija je bila na poziciji broj 11, sjajnom mestu koje je donosilo direktnog učesnika Lige šampiona, pored toga još jedno mesto u kvalifikacijama, sve ukupno pet učesnika u Evropi. 

Turska nas je pretekla, baš kao i Švajcarska, imali su timove (i to izuzetno jake) koji su igrali kvalifikacije i u drugim kolima, pa je jasno da su stigli do bodova, za razliku od Vojvodine koja je jedini naš predstavnik. 

Ostaje da se nadamo da će se stvari preokrenuti, ovo je samo početak, nekako se najviše uzdamo u one koji imaju najviše iskustva u evropskim takmičenjima, a to su Partizan i Crvena zvezda koji su nam donosili i najviše bodova, ali daleko od toga da ne očekujemo dobre rezultate ostala tri tima, Čukaričkog, TSC-a i Vojvodine. 

Foto: Printskrin

 

Cilj za srpski fudbal?

Jako je teško biti među deset (u tom slučaju imamo direktnog učesnika LŠ), možda i nerealno očekivati, ali treba biti zadovoljan i sa mestom u prvih 15 koje nam garantuje pet učesnika u Evropi i u sezoni 2025/26...

Razlike između 11. i 12. mesta ubuduće praktično da i nema. Međutim pad na 13. poziciju na kraju tekuće sezone značio bi gubitak jedne vize za Ligu Evrope u sezoni 2025/26. Kao 13, imali bismo dva mesta u Ligi konferencije, a jedno u Ligi Evrope.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)