CRNOGORCI U CENTRU SKANDALA: Optuženi za nameštanje evropskih utakmica

Novosti online

25. 07. 2023. u 08:29

Poljska državna televizija objavila je jutros da je duel crnogorskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu konferencija, tivatskog Arsenala, protiv jermenskog predstavnika Alaškerta - bio sumnjiv, u najmanju ruku.

ЦРНОГОРЦИ У ЦЕНТРУ СКАНДАЛА: Оптужени за намештање европских утакмица

Logo

Novinar Mateuš Miga objavio je da su tokom meča na igru "dva i više gola u prvom poluvremenu" na kladionicama registrovane uplate od čak 250 hiljada evra, a da su se još sumnjivije stvari dešavala u drugom poluvremenu, na igre "šest plus" i "sedam plus" golova.

Revanš meč 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija između Arsenala i Alaškerta završen je 1:6, a rezultat na poluvremenu bio je 0:2.

Jasno je da ozbiljni mediji - a poljska državna televizija sigurno spada u takve - ne objavljuju ovakve navode tek tako, kao što je jasno i da novinar tog medija Mateuš Miga nije napisao tekst "napamet", ili "slučajno".

UEFA ne kažnjava baš tako često zbog nameštanja utakmica (što valjda znači da se u evropskim takmičenjima i ne nameštaju utakmice baš tako često) ali kada to uradi - onda zna da bude jako rigorozna.

Poznat je slučaj albanskog kluba Skenderbeg, koji je 2018. godine izbačen na čak 10 godina iz evropskih takmičenja, uz novčanu kaznu od milion evra, sve zbog nameštanja rezultata.

UEFA je pre dve godine zbog sličnih stvari izbacila letonski Venspils na sedam godina iz Evrope.

Dakle, rigorozno su kažnjavani i timovi iz "ozbiljnih" zemalja, kao što je Letonija.

Bilo je slučajeva i suspenzija fudbalera, ali ili zvaničnika kluba, pa čak i Uefinih zvaničnika. Tako je predsednik Ventspilsa izbačen iz fudbala - doživotno, dok je ruski sudija Sergej Lapočkin suspendovan na 10 godina.

Pamti se i slučaju dvojice mladih reprezentativaca Malte, Emanuel Brifa i Kajla Ćezarea, koji su doživotno odstranjeni iz fudbala jer su namestili meč U21 kvalifikacija za EP protiv Crne Gore.

Ako se prošlog četvrtka na "DG areni" zaista dogodilo nešto "s one strane zakona", i ako se te sumnje dokažu, onda tivatski klub ima čega da se boji.

Crna Gora pamti i slučaj Čelika, čiji su pojedini fudbaleri pre desetak godina bili na ispitivanju u sedištu Uefe, zbog sumnji u nameštanje. "Metalurzi" su prošli bez kazne, ali su ubrzo i prestali da postoje kao klub...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!