LAZETIĆ NAJAVIO SPEKTAKL: Probaćemo da pariramo Bragi na svoj način

Z. Ćorović

24. 07. 2023. u 22:46

SNAŽNI Portugalci biće prvi i veliki evropski izazov za srpskog viceprvaka. Fudbaleri TSC-a igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv portugalske Brage, određeno je žrebom koji je održan u švajcarskom gradu Nionu.

ЛАЗЕТИЋ НАЈАВИО СПЕКТАКЛ: Пробаћемо да парирамо Браги на свој начин

FOTO: M. Vukadinović

Ekipa Žarka Lazetića će gostovati u Portugalu 8. ili 9. avgusta, dok će se revanš u Srbiji igrati 15. avgusta, a mesto će naknadno biti određeno jer stadion u Bačkoj Topoli ne ispunjava uslove za mečeve kvalifikacija najelitnijeg fudbalskog takmičenja. Prolazak u plej-of bio bi ogroman podvig, dobra okolnost je što će se u slučaju eliminacije naš predstavnik preseliti u grupnu fazu Lige Evrope.

- Čeka nas spektakl, Braga je rival koji igra ozbiljan fudbal i sigurno je favorit. Ipak, probaćemo da pariramo na svoj način, želimo da se dobro spremimo i pružimo maksimum, pa ćemo videti koliko možemo da igramo na ovom nivou - rekao je Žarko Lazetić, trener ekipe TSC.

Po svim fudbalskim parametrima, TSC će imati minimalne šanse u ovom dvomeču. Braga je veliki favorit, njen tim vredi 131 milion evra, skoro sedam puta više od drugoplasiranog tima Superlige (21). Bila je treća u šampionatu prošle sezone, odmah iza velikana Benfike i Portoa, pomrsila je račune Sportingu i ostavila ga iza sebe. Za Bragu igraju nekoliko igrača svetskog formata, kao što su Abel Ruiz, centarfor španske reprezentacije, tu je brzonogo krilo, kapiten tima Rikardo Orta, procenjen na 20 miliona evra, kao čitav tim iz Bačke Palanke. Novajlija Bruma doveden je iz Fenerbahčea za 6,5 miliona e.

Crvena zvezda je imala česte okršaje sa ovim portugalskim timom (1-3-1) i to u Ligi Evrope, dok je Partizan u sezoni 2010/11, dva puta izgubio od Brage u grupnoj fazi Lige šampiona (0:1 u Beogradu, pa 0:2 u revanšu).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)