BIĆE ZVEZDA JOŠ MOĆNIJA! Čuveni golgeter Dušan Savić, za "Novosti", o predstojećoj sezoni šampiona Srbije

Z. Ćorović

18. 07. 2023. u 21:00

BIĆE Zvezda brza i snažna u Ligi šampiona. Osvajanje prestižnog turnira u Rusiji i pobede protiv Zenita, Fenerbahčea i Nefčija pokazali su da je novi trener crveno-belih Barak Bahar na odličnom putu da napravi jak tim koji će nastaviti da dominira u Srbiji, ali će imati i mnogo toga zanimljivog da pokaže i kada se na jesen uhvati u klinč sa najjačim evropskim ekipama. Ovako razmišlja Dušan Savić, velikan sa "Marakane“, koji je od početka priprema sve vreme bio uz ekipu, i mogao je na licu mesta i u Užicu i u Rusiji da se uveri u njen napredak

БИЋЕ ЗВЕЗДА ЈОШ МОЋНИЈА! Чувени голгетер Душан Савић, за Новости, о предстојећој сезони шампиона Србије

FOTO: M. Vukadinović

- Zvezda ima brzinu, disciplinu, dobar presing. Sve su to kvaliteti ne samo za domaću, već i međunarodnu scenu. Evropa, pogotovo Liga šampiona traži izuzetan kvalitet, a Barak Bahar stvara tim za više od duple krune. Novi trener od početka ima jasnu koncepciju i viziju, postavio je konkretne zadatke pred igrače. Čvrsto je rešen da u tome uspe, što je Zvezda na najbolji način pokazala kroz treninge i kroz utakmice. Ne samo da je pobedila na jakom turniru u Sankt Peterburgu, već je bila superiorna protiv eminentnih timova kao što su Zenit i Fenerbahče. Pritom, ovo su pripreme i Zvezda nije još ni na 70 odsto od očekivane forme - ističe Dušan Savić u razgovoru za "Novosti".

Počelo je dobro, ali još nije vreme za hvalisanja ili bilo kakvu euforiju. Zato Savić iskusno širi umereni optimizam.

- Disciplina i to što se ne odustaje od principa koje je postavio novi trener daje nadu da će Zvezda krupnim koracima u novom prvenstvu ići u odbranu duple krune. Ono što je jako važno za sve njene navijače i ljubitelje fudbala u Srbiji, to je da se ekipa pokaže u Ligi šampiona, sa željom da dočekamo evropsko proleće, makar u Ligi Evrope, mada bismo svi voleli da prezimimo u eliti. Ipak, prvo da sačekamo žreb, da vidimo s kim ćemo biti u grupi...

Pitali smo čuvenog golgetera da li Bahar malo podseća na Branka Stankovića, legendarnog Bata Staneta, trenera "čvrste ruke" iz njegovog perioda.

- Vidi se sličnost u disciplini i odlučnosti da Zvezda napravi uspeh. Sada su mnogo moderniji metodi rada nego pre četrdeset godina. Iako ima novina, igrači su svesni da su na dobrom putu. Svi žele da napreduju i da se uklope na nove pozicije koje je Bahar dao Mijailoviću ili Mitroviću i Bukariju. Tako se podiže kvalitet, timski i individualni. Pojačanja su se pokazala kao dobra, a Bahar ih koristi da bi svoju viziju igre doveo do savršenstva. Veruje i u Zvezdinu decu, malog Nedeljkovića, Mijatovića, Šljivića... To je ono što raduje, a ti momci su pokazali da je Bahar u pravu što im je ukazao poverenje, jer potvrđuju svoj talenat.

Ekipa se dobro "skockala", čini se da joj fali još samo jedan vrhunski centarfor, bar malo sličan neponovljivom Duletu.

- Verovatno se radi na tome da se dovede golgeter. Pravom centarforu će biti lakše u ovoj igri kada Zvezda vrši visok presing, jer je lakše kad se uzme lopta blizu gola, pa da se u dva tri poteza dođe do šanse. Trener ima još ideja oko tima, kada sve bude kompletirano moći će i više da se komentariše - zaključio je Savić.

Uživanje sa velikanima

NEMA Dule Savić posebnu želju na žrebu za LŠ, 31. avgusta.

- Ko god došao - dobrodošao. Svi u prvom i drugom šeširu su fantastične ekipe. Neće biti lako ni nama, ali siguran sam ni njima. Kada sam igrao, mi smo jedva čekali da nam dođe Real Madrid ili neki drugi veliki klub, jer se fudbal igra da bi se odmeravao sa najvećima, da "Marakana" bude puna i navijači uživaju u spektaklu - kaže Savić.

Vujadin uči i napreduje

VUJADIN, sin Dušana Savića, kao igrač je sa Zvezdom vojevao u Ligi šampiona, sad će pomagati kao trener u stručnom štabu.

- Mislim da se dobro uklopio, svakim danom uči i napreduje. Nadam se da su zadovoljni njegovim radom. Da je stručni štab kompaktan, pokazuje rad na terenu i rezultati na utakmicama - ističe Dušan.  

Bonus video: POVRATAK IZ SNOVA: Uroš Spajić se oporavio i dao najlepši gol na meču Zvezda - Čukarički

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (1)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije