PRESINGOM LOMIMO RIVALE: Napadač Zvezde Jovan Mijatović primer kako se mladi igrač bori za minutažu

Z. Ćorović

10. 07. 2023. u 22:54

MLADI talas dobro je letos osvežio tim Crvene zvezde. Jedan od momaka koga novi trener Barak Bahar sve više "gura u vatru" je i živahni napadač Jovan Mijatović. Bio je starter protiv Zenita (2:1), pa je odigrao drugo poluvreme u goleadi sa Nefčijem (4:0). Pun snage i željan dokazivanja, brzo se uoči da ovaj sedamnaestogodišnjak kao gladan vučić nasrće na protivničke defanzivce, što se sigurno najviše i svidelo Baharu, koji insistira na žestokom presingu. Mijatoviću još fali bolja realizacija, ali mu je voljni momenat na maksimumu.

ПРЕСИНГОМ ЛОМИМО РИВАЛЕ: Нападач Звезде Јован Мијатовић пример како се млади играч бори за минутажу

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

- Odlično radimo, svi smo maksimalno fokusirsni i željni da se nametnemo novom stručnom štabu. Pripreme su naporne, ali znamo da od septembra igramo Ligu šampiona i da je uslov za vrhunski fudbal da fizička sprema bude besprekorna. Za sada sve protiče sjajno, uigravamo se, atmosfera je odlična i sve to se preslikava na terenu. Mislim da su i zvezdaši zadovoljni kako smo izgledali protiv Nefčija i Zenita - raportira Mijatović iz Rusije.

Dve pobede otvorile su put crvemno-belima ka osvajanju "Premijer kupa", dovoljn im je i remi u sredu  (18.30), u  meču sa Fenerbahčeom, kako bi osvojili prehar.  

- Presingom smo uspeli u obe utakmice da nadigramo rivala. Sve ono s treninga prenosimo na teren i to izgleda vrlo dobro, a ovo su još uvek pripreme i da možemo samo bolji da budemo. Čeka nas još utakmica sa Fenerbahčeom i naravno da želimo da osvojimo prestižan turnir. 

 I njemu zaigra osmeh na licu kada se pomene Ligi šampiona, koja će biti najveći izazov za sve u klubu.

 - Zvezdino sam dete, volim ovaj klub i naravno da sam uzbuđen što ćemo igrati Ligu šampiona. Već sad mislim o punoj "Marakani" - kaže Mijatović, koji je prošle sezone već uspeo da sakupi 17 utakmica u prvom timu (501 minut na terenu) i zabeleži po gol i asistemnciju.

Premijer kup

REZULTATI: Zenit - Nefči 3:1, Zenit - C. zvezda 1:2, C. zvezda - Nefči 0:4, Zenit - Fenerbahče (0:0, 4:3 posle penala), C. zvezda - Fenerbahče (sreda, 18.30), Nefči - Fenerbahče (15. jul).

TABELA: C. zvezda 6, Zenit 5, Fenerbahče 1, Nefči 0.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu