LEGENDA ZVEZDE U TEŠKOM STANJU: LJupko Petrović doživeo dva moždana udara (VIDEO)

Novosti online

30. 06. 2023. u 16:35 >> 16:42

Legenda Crvene zvezde u teškom stanju posle udesa, koji je on izazvao kada je na auto-putu vozio u kontra smeru, saznaje Informer.

ЛЕГЕНДА ЗВЕЗДЕ У ТЕШКОМ СТАЊУ: Љупко Петровић доживео два мождана удара (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Proslavljeni fudbalski trener Ljupko Petrović (76) doživeo je prvo lakši, a potom i znatno teži moždani udar od pretrpljenog šoka. On je juče izazvao saobraćajnu nesreću na obilaznici oko Beograda, pošto je svojim "mercedesom B180" ušao u pogrešnu, levu traku i vozio u suprotnom pravcu, u zoni tunela Beli Potok, u smeru ka Orlovači.

Petrović se nije zaustavio dok na njega nije naletelo vozilo "ševrolet Aveo" kojim je upravljao Ž. K. (63), a njegov "mercedes" je potom zakačio još jedan automobil. Bivšeg kormilara Zvezde je ekipa Hitne pomoći odvezla u Urgentni centar, a odatle je prebačen u Specijalnu bolnicu za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava".

Trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege, oduzeta mu je leva strana i ne može da govori.

- Budući da je Petrovićevo trenutno stanje veoma teško, lekari zasad mogu samo da nagađaju šta se dogodilo. Pretpostavka je da je Ljupko doživeo lakši moždani udar od pretrpljenog straha i šoka onog momenta kada je pogrešno skrenuo. Potom je usledio mnogo teži šlog, takođe od straha, a doživeo ga je kad se sudario s vozilom koje mu je išlo u susret. Odmah je prevezen u Urgentni centar, odatle je prebačen u specijalnu bolnicu "Sveti Sava". Nije mogao da govori, pokušavao je tokom noći nešto da kaže, ali je to bilo nerazgovetno i nepovezano. Sada je na odeljenju intenzivne nege i najbolji lekari iz Srbije su angažovani kako bi mu pomogli - kaže dobro obavešteni izvor Informera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

I policija i lekarske službe su posebno naglasili da je Petroviću i vozaču "ševroleta" urađen alko-test i da su obojica imali nula promila alkohola.

- Tu apsolutno nije bilo reči o bahatoj vožnji, kao što su mnogi brže bolje napisali. Ljupko ima 76 godina, njemu sigurno nije do bahaćenja i brze vožnje. Nije isključena ni mogućnost da je prvo doživeo lakši moždani udar, pa da je usled tog problema pogrešno skrenuo. Najvažnije je da niko nije stradao i da niko nije ni teže povređen u udesu - objasnio je izvor pomenutog medija.

Petrovićev dugogodišnji prijatelj Milovan Đorić utučen je zbog svega što se dogodilo iskusnom stručnjkau, koji je crveno-bele 1991. odveo do titule prvaka Evrope.

FOTO: M. Vukadinović

- Zvao sam ga odmah kad se pojavila informacija da je on vozio automobil, ali se nije javljao. Kasnije sam saznao šta mu se sve desilo... Žao mi je što ne može da govori, što ne mogu da ga čujem. Mnogo mi je žao i nadam se da će Ljupko biti dobro - kratko je rekao Đorić.

Inače, proslavljeni trener je u četvrtak bio kod prijatelja u Aranđelovcu, a onda je krenuo kući u Beograd. Za tri dana trebalo je da otputuje u Bangladeš, gde ga je čekao posao selektora tamošnje fudbalske reprezentacije.

- Bukvalno je bio spakovan i želeo je da iskoristi lep dan da se opusti s prijateljima u Aranđelovcu. Sada nam samo ostaje da se nadamo da će se potpuno oporaviti - ispričao je Ljupkov prijatelj.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

(INFORMER)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)