DRUGI OVO MOGU SAMO DA SANJAJU: Crvena zvezda renovira Marakanu na poseban način (FOTO)

Novosti online

07. 06. 2023. u 17:15

Fudbalski klub Crvena zvezda se uveliko priprema za predstojeću sezonu, a kako bi uslovi bili na vrhunskom nivou, prvak Srbije je danas započeo proces rekonstrukcije glavnog terena i postavljanja najmodernije travnate podloge u Evropi na stadionu “Rajko Mitić”.

ДРУГИ ОВО МОГУ САМО ДА САЊАЈУ:  Црвена звезда реновира Маракану на посебан начин (ФОТО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-bele u sezoni 2023/2024 očekuje takmičenje na tri fronta - grupnoj fazi Lige šampiona, prvenstvu i Kupu Srbije, a kako bi ostvarili najbolje moguće rezultate, rukovodstvo je rešilo se zameni podloge na glavom terenu Marakane, koja će nakon završetka radova biti najmodernija u Evropi. 


 "Radovi na glavom terenu Marakane će se odvijati po sledećim etapama: skidanje starog terena i podbusenskog sloja dubine od 20 centimetara, potom će uslediti provera i podešavanje zalivskog sistema, zatim postavljanje novog podbusenskog materijala, laserska nivelacija terena i postavljanje prirodnog busena (kombinacija dve vrste trave, Poa pratensis 90% i Lolium perene 10%). Nakon toga uslediće završni radovi na ojačavanju terena korišćenjem veštačkih vlakana. Kombinacijom pomenutih metoda se dolazi do najmodernije hibridne podloge koja će biti postavljena na stadionu “Rajko Mitić”", navodi se u saopštenju crveno-belih.


Tome se dodaje i da su u proces zamene podloge uključeni i najbolji izvođači radova na svetu, koji koriste najmoderniju opremu, čemu svedoči činjenica da su učestvovali u postavljanju terena najvećih evropskih i svetskih klubova kao što su Real Madrid, Pari Sen Žermen, Vest Hem, Lester, Bešiktaš, ali i u Rio de Žaneiru na čuvenoj “Marakani”, kao i na stadionu Lusail gde je odigrano finale Svetskog prvenstva u fudbalu prethodne godine. 


Očekuje se da glavni teren stadiona “Rajko Mitić” zablista u punom sjaju već 10. jula na početku nove sezone.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!