SEVILJSKI "BERBERIN" SA SRPSKIM ŠMEKOM: Nemanja Gudelj ide po novi trofej Lige Evrope

N. Iljukić

21. 05. 2023. u 12:00

NE MOŽE završnica evropskih fudbalskih takmičenja bez uzbuđenja. I Srba! Sjajno polufinale Lige Evrope odigrali su pre nekoliko dana Sevilja i Juventus, a u revanš utakmici na stadionu "Ramon Sančez Pishuan" odigrali su Sevilja i Juventus.

СЕВИЉСКИ БЕРБЕРИН СА СРПСКИМ ШМЕКОМ: Немања Гудељ иде по нови трофеј Лиге Европе

FOTO: Tanjug/AP

Prvo je osmeh na lice nabacio Dušan Vlahović kojem je, kao rezervisti, trebalo okruklo 60 sekundi da se upiše u strelce i dovede crno-bele u vođstvo, ali su Suso u 71. i Lamela u 5. mintuu prvog produžetka odveli Sevilju u veliko finale koje će se 31. maja igrati u Budimpešti. Jedan od junaka ovog sjajnog uspeha je naš reprezentativac Nemanja Gudelj. On trenutno igra najbolji fudbal svoje karijere, a za "Novosti" je prokomentarisao euforiju koja vlada Seviljom.

- Danima je fešta u gradu. Navijači su nas cele sezone sjajno vodili kroz Ligu Evrope, bili su u bukvalnom smislu te reči naš 12. igrač. Videlo se i u revanšu sa Juventusom kakav su navijački karneval napravili na tribinama stadiona. Svi smo presrećni jer je ovo još jedan istorijski rezultat za Sevilju - kaže Gudelj.

I stvarno, kada je istorija u pitanju, ona je u slučaju Sevilje više od fudbalskog "deža vija". Jer, ovaj klub će u Budimpešti igrati svoje sedmo finale Lige Evrope. A, pobedio je u svih prethodnih šest.

- Ponosan sam što sam deo najblistavije istorije Sevilje. Ja sam u klub došao 2019. godine i već 2020. smo igrali nezaboravno finale Lige Evrope sa Interom u Kelnu. Pobedili smo u ludom meču sa 3:2. I to nije sve... Svako u gradu i klubu je ponosan što je Sevilja i posle svakog od svojih šest finala Lige Evrope donosila trofej kući - podseća Gudelj.

To je, hronološki, izgledalo ovako: 2006. godine je u finalu pao Midlsbro, 2007. Espanjol, 2014. Benfika, 2015. Dnjepar, 2016. Liverpul i 2020. godine Inter, koji će ovog 10. juna da se sa Mančester sitijem bori za titulu prvaka Lige šampiona u Istanbulu.

- Video sam se posle revanša sa Vlahovićem i Kostićem. Mislim da je bolji tim u finalu Lige Evrope. Sreću sam podelio i sa Markom Dmitrovićem, a radujem se suretu sa Romom i Nemanjom Matićem u još jednom finalu. Ulog u njemu je ogroman, jer osvajač Lige Evrope ima zagarantovano mesto sledeće sezone u Ligi šampiona i u žrebu će biti smešten u prvom šeširu - podseća Gudelj.

Posle obaveza u španskom prvenstvu, pa i u finalu Lige Evrope, Gudelj će imati malo vremena za odmor. Sledi već 20. juna duel 3. kola kvalifikacija za EP protiv Bugarske.

- Dobro smo počeli kvalifikacije, pobedama nad Litvanijom i Crnom Gorom. Bugarska je startovala loše i sigurno će tražiti šansu da se popravlja protiv nas. Radujem se svakom novom okupljanju reprezentacije Srbije i jedva čekam da dođem u Beograd - kaže Gudelj.

Murinjovi rekordi

SEVILjA hoće sedmi trofej Lige Evrope, ali sa druge strane je više nego iskusni Žoze Murinjo sa svojom Romom na klupi i Nemanjom Matićem na terenu. Ako je španski tim rekorder, ništa manji nije ni Murinjo. On je do sada pet puta vodio svoje timove u klupskim finalima i svih pet puta je osvajao trofeje: Sa Portom je 2003. odvojio Kup UEFA, pa 2004. Ligu šampiona. Sa Interom je 2010. osvojio LŠ, sa Mančester junajtedom 2017. LE i sa Romom prošle godine u Tirani Ligu konferencija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna