NAPULJ PRERANO SLAVIO TITULU: Posle 33 godine - Napoli je bio ubeđen da je šampion Italije u fudbalu, kad ono... (FOTO)

Novosti online

30. 04. 2023. u 17:00

BIO je Napulj spreman za veliko slavlje na koje se čekalo 33 godine, ali ono neće uslediti danas. Dijego Armando Maradona je obeležio istoriju Napolija. Slavni Argentinac je poslednji igrač koji je doneo titulu ovom klubu, bilo je to u sezoni 1989/1990.

НАПУЉ ПРЕРАНО СЛАВИО ТИТУЛУ: После 33 године - Наполи је био убеђен да је шампион Италије у фудбалу, кад оно... (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Došla je Salernitana na stadion koji nosi ime po slavnom Argentincu ne bi li pokvarila unapred pripremljenu žurku i nažalost svih koji vole Napoli to se i desilo, iako ništa nije slutilo da će do toga doći.

Odlolevali su gosti do 62. minuta kada je Đakomo Raspadori izveo korner, a najviši u skoku je bio Mateus Olivera koji je glavom zatresao mrežu rivala i doneo veliku radost svih koji vole ovaj klub.

Stadion "Dijego Armando Maradona" je zaledio Bulaj Dia koji je u 84. minutu savladao Aleksa Mereta. Pokušavao je domaćin na sve načine da dođe do tri boda, ali tim iz Salerna je odoleo i odneo bod sa teškog gostovanja.

Ekipa iz Napulja bi da je pobedila osvojila treće Skudeto, šest puta je bila šampion Kupa Italije, a ima i trofej Lige Evrope (1988/1989).

Na ulicama Napulja se spremalo veliko slavlje i ne treba da čudi zašto je to tako, jer 33 godine su prošle od poslednje titule.

Ipak, ono će gotovo sigurno uslediti ubrzo, verovatno već u četvrtak kada izabranici Maurisija Sarija gostuju Udinezeu.

Podsetimo, Napoli na šest kola pre kraja ima 18 bodova više od Lacija i 20 od Juventusa, s tim što "stara dama" ima utakmicu manje.

BONUS VIDEO: "TO JE ONO ŠTO ME BOLI..." Igor Duljaj o večitom derbiju u Humskoj

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?