CRVENO-BELI DAN ZA REKORD! Zvezda održala čas i Čukaričkom, ova generacija s Marakane je posebna (VIDEO)

Novosti online

30. 04. 2023. u 18:56 >> 18:57

CRVENA zvezda je nastavila seriju uspeha u domaćem prvenstvu, a u 3. kolu Plej-ofa Superlige Srbije ne samo da je pobedila Čukarički sa 4:0 (2:0), nego je i ispisala nove stranice klupske istorije.

ЦРВЕНО-БЕЛИ ДАН ЗА РЕКОРД! Звезда одржала час и Чукаричком, ова генерација с Маракане је посебна (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Naime, ekipa iz Ljutice Bogdana je izjednačila rekord generacija iz perioda 2019-2021 po broju mečeva bez poraza u nizu u prvenstvu. Ovo je bio čak 57. meč bez poraza u prvenstvu, što se u bogatoj istoriji kluba s "Marakane" desilo samo jednom, od 14. oktobra 2017. do 20. aprila 2019. 


Imajući u vidu da je niz nepobedivosti, koji je započetak od jeseni 2021, posle poraza u Surdulici od Radnika, još uvek aktuelan, novi rekord bi mogao da bude postavljen sledećeg vikenda, kada Zvezda bude gostovala Voždovcu. Prethodno će, u sredu, u prvenstvu biti gost Napretka u četvrtfinalu Kupa Srbije.


Što se tiče duela sa Čukaričkim tim novog/starog šampiona naše zemlje je brzo stavio do znanja gostima sa kakvim ambicijama je ušao u ovaj duel.


Već u sedmom minutu je idealan centaršut Lazara Nikolića iskoristio Kings Kangva da, za njega nesvakidašnjim golom - glavom, donese prednost Zvezdi.

 

Posle dve solidne prilike za "brđane", ali i nekoliko boljih za domaće, na semaforu se pojavilo 2:0 u 19. minutu.

 

Tada je Azarov sa leve strane uočio da je kod "druge", dalje stative, prilično "usamljen" Marko Rakonjac, a dobro ga proigravši omogućio je bivšem napadaču "Čuke" da glavom prosledi loptu u mrežu, što nije preterano burno slavio, imajući u vidu lični odnos prema klubu s Banovog Brda.


Usledio je nešto miriniji deo utakmice, ali se posle velikog predaha i "Čuka" trgla, pa i počela da preti. Imali su gosti odličnu priliku preko Miladinovića, koju su golman i kapiten Zvezde Milan Borjan vrhom kopačke, a potom mladi Leković na gol-liniji, ostavili u statusu "prilike", a ne pogotka, dok je Čukarički pomoćnika imao u prečki, kada je razoran udarac s distance Marka Rakonjca "za dlaku" postao najlepši pogodak na meču.


Onaj koji nije bio baš naročito lep, ali jeste bio kruna bolje igre vladara Superlige, bio je za 3:0, kada se Stefan Mitrović na rubu peterca našao baš gde treba i kad treba, a lopta mu stigla da je smesti iza leđa golmana Nemanje Belića.

 

Uz pobedu za izjednačvanje rekorda, sve u Crvenoj zvezdi mogla je da obraduje još jedna stvar: povratak oporavljenog Uroša Spajića, koji se posle duge pauze zbog povrede, usled koje nije ni igrao otkako se u januaru vratio na Marakanu, vratio "na velika vrata" - dao je atraktivan gol u 90. minutu, za konačnih 4:0.
 

KRAJ! Crvena zvezda - Čukarički 4:0

90' - GOL - KAKAV POVRATAK! Uroš Spajić za 4:0!

88' - Veliku grešku je napravio defanzivac gostiju Gajić, no domaćini nisu uspeli da to odmah iskoriste za pogodak, ali su izborili korner.

81' - Evo i kako je Zvezda povela sa tri gola razlike.

 

78' - Gol! 3:0 za Zvezdu, Stefan Mitrović se "iskupio" za malopređašnji neprecizan šut, našavši se na pravom mestu, pred mrežom rivala...

77' - Nervira se sad malo i Zvezdin trener Miloš Milojević jer je Zvezda solidnu situaciju u kontranapadu okončala loše, šutem Stefana Mitrovića preko gola rivala.

74' - U "moru" izmena jedna se izdvaja. Strahinja Eraković je izašao iz postave domaćih, a Uroš Spajić, posle dugog oporavka, ozvaničio je ulaskom na teren povratak u "svoju" Zvezdu, za koju je potpisao u zimskom prelaznom roku.

71' - Menjaju treneri pred poslednjih 20 minuta igre. U Zvezdi je strelca prvog gola, Kangvu, odmenio Rus Pricev. U Čukaričkom trostruka izmena: Tomović umesto Ovusua, Spasojević umesto Badamosija, a Rogana je zameni Koloni.

66' - Izmena u Zvezdi. Bukari ustupa mesto Nikoli Mituljikiću

64' - Zvezda je saopštila da utakmici prisustvuje 8.294 gledalaca.

63' - Auh! Prečka! Rakonjac je umalo postigao svoj drugi pogodak za Zvezdu protiv bivšeg kluba, ali je okvir gola to sprečio. Šutirao je napadač novog/starog prvaka Srbije sa više od 20 metara...

59' - Izmena u Čukaričkom. Luka Adžić napušta teren, a još jedno Zvezdino dete ulazi na igralište, Vladimir Lučić.

"Delije" na utakmici Zvezda - Čukarički / FOTO: FK Crvena zvezda

56' - Ovusu je krenuo u driblinge na oko 20 metara od gola Zvezde i - pao. Izgleda da ga povreda stopala baš muči... 

54' - Najveća šansa za Čukarički! Miladinović je bio "oči u oči" sa Borjanom, koji je vrhom kopačke taman toliko promenio putanju lopte da ona ne nastavi dotad "punom" brzinom ka nebranjenom delu mreže, a onda je Leković dotrčao i sa gol-linije otklonio opasnost. 

48' - Nije trebalo dugo Zvezdi da pripreti. Kangva je lako oduzeo loptu Ovusuu na desnoj strani napada crveno-belih, a nedugo zatim došlo je do centaršuta ka daljoj, levoj stativi, gde je Ivanić probao da "iz prve" pošalje loptu u mrežu. Na njegovu žalost, previše je "ukoso" šutirao, pa je lopta, prošavši dijagonalno, otišla pokraj gola gostiju.

47' - Pirotehniku su uplalile "delije" na početku drugog poluvremena.

46' - Malo je potrajalo čekanje na početak drugog dela utakmice, pa za razliku od prvog poluvremena koje je počelo u 17 časova, drugo je u 18.08. A pred nastavak igre, u odbrani Zvezde Stefan Leković je zamenio Nemanju Milunovića.

Kraj poluvremena, 2:0 je za Zvezdu zahvaljujući golovima Kangve i Rakonjca (možete ih videti nešto niže u ovom uživo izveštavanju), ali posebno je zanimljivo što je za 47 minuta igre viđeno svega sedam prekršaja (3:4), dok je 7:3 bilo u šutevima za Zvezdu (3:2 u okvir). Kada je već reč i o faulovima, u prvih 36 minuta bilo ih je samo dva, a onda još pet do odlaska na veliki predah.

Aleksandar Katai, Zvezdina "desetka" - rezerva na meču sa Čukaričkim / FOTO: FK Crvena zvezda

45' - Dobar napad Zvezde u drugom minutu nadoknade vremena, Ivanić je utrčao na centaršut s desne strane, oštro šutirao, ali promašio metu sa desetak metara

45' - Igraće se dva minuta sudijske nadoknade vremena. Na sreću po "brđane", brzonogi Ovusu se oporavio posle intervencije klupskih lekara i nastavio je da igra.

43' - Ovusu se drži za nogu, iako se činilo da ga je malopređašnji bol prošao. To je već drugi igrač Čukaričkog koji se ozbiljno deli na povredu na ovoj utakmici, a prvi je morao da bude zamenjen (Kovač)

38' - Šutirao je Ivanić, bio izblokiran, probao da dribla Bukari, nije uspeo, pa je krenula kontra gostiju posle greške Azarova. On je toliko vukao Ovusua, da mu je pokidao rukav dresa i, logično, dobio je Zvezdin levi bek žuti karton za taj potez.

36' - Pomalo neverovatan podatak: Posle 36 minuta igre, oba tima su napravila samo po jedan prekršaj.

33' - "Visoki presing" Čukaričkog neretko učini da se Zvezda prilično pomući da prenese loptu sa svoje polovine na suparničku, ali čim to uradi, zbog velikog nebranjenog prostora usled "odsustva" gostiju - akcije crveno-belih postaju vrlo opasne...

Marko Rakonjac posle gola bivšem klubu na meču Zvezda - Čukarički / FOTO: FK Crvena zvezda

28' - Ređaju se šanse pred golom koji čuva Nemanja Belić, ovoga puta je Drezgić izblkirao šut Rakonjca, a posle kornera i ne baš idealne intervencije golmana "brđana", jer nije dobro procenio let visoko upućene lopte, Zvezda nije uspela da dođe do 3:0 jer je šut iz gužve bio prilično slab, pa je odbrana gostiju otklonila opasnost, kad već to nije koji sekund ranije uradio golman.

22' - Evo i kako je Zvezda povela sa dva gola razlike:

 

20' - Azarovi je "lažnjacima" na levom krilu odvlačio pažnju odbrane "Čuke", a nakon što je idealno centrirao ka daljoj stativi, tamo je sam "kao duh" bio Rakonjac, koji je glavom postigao gol i rešio da ga ne slavi burno, jer ga je postigao protiv bivšeg kluba.

19' - Gol! Rakonjac za 2:0, uvećava se prednost Zvezde!

17' - Posle dužeg prekida, Miladinović, momak rođen 2003. godine i koji je prošao kroz omladinsku školu Čukaričkog, menja povređenog Kovača.

14' - Utakmica se prekida odlukom sudije, kako bi se Kovaču ukazala pomoć. No, brzo se za ulazak na teren sprema Miladinović, stavlja kostobrane i izgleda da će on zameniti klupskog kolegu.

12'  - Izgleda da je fudbaler Čukaričkog, Kovač, doživeo ozbiljniju povredu. Pridigao se jeste posle bolova u zadnjoj luži, ali... pada na teren opet i, izgleda da će morati da bude zamenjen.

9' - Mitrović je bio u prilici da, iskosa s leve strane, udvostruči prednost Zvezde. Nije uspeo, a vi možete da pogledate kako su crveno-beli poveli:

 

8' - Badamosi je umalo poravnao rezultat, ali nije na najbolji način iskoristio neodlučnost Milunovića pa je pokušaj loba napadača "Čuke" bio neprecizan.

7' - Bukari se probio po desnoj strani Zvezdinog napada, loptu onda na samom krilu dobio Lazar Nikolić, pa idealno centrirao: na loptu je, u punom trku, na oko sedam metara od gola natrčao Kangva i, za njega nesvakidanje, glavom zatreao mrežu rivala.

6' - GOL! Zvezda vodi, Kings Kangva je strelac!

3' - Auh, kakva prilika za bivšeg fudbalera Čukaričkog, a sada napadača Zvezde, Rakonjca. Posle dobrog ubacivanja iza leđa odbrane gostiju, dobio je loptu baš kad treba i gde treba, ali je u situaciji kada je bio "oči u oči" sa golmanom Belićem - šutirao vrlo traljavo...

1' - Utakmica je počela!

16.45 - Evo i sastava:

Crvena zvezda: Borjan - Nikolić, Eraković, Milunović, Azarovi - Kangva, Mijailović - Bukari, Ivanić, Mitrović - Rakonjac

Čukarički: Belić - Rogan, Gajić, Serafimović, Drezgić - Sisoko, Kovač - Ovusu, Ivanović, Adžić, Badamosi

U slučaju pozitivnog rezultata, tim iz Ljutice Bogdana može da dođe do impresivnog ostvarenja: Ukoliko zabeleži pobedu ili remi protiv Čukaričkog, ova generacija Crvene zvezde će izjednačiti klupski rekord po broju mečeva bez poraza u nizu u prvenstvu.

Imala je seriju od 57 utakmica od 14. oktobra 2017. do 20. aprila 2019, a sadašnja traje od jeseni 2021, posle poraza u Surdulici od Radnika.

U prvoj seriji na klupi je bio Vladan Milojević, a niz je trajao od trijumfa nad Mačvom posle poraza u Kruševcu prvog oktobarskog dana 2017. do gostovanja Čukaričkom na Banovom brdu u proleće 2019, kad je domaćin napravio preokret od 0:2 do 3:2.

Od poraza u Surdulici je Crvena zvezda ostvarila 49 pobeda i sedam remija, što joj je donelo preokret u prethodnoj šampionskoj trci i titulu u aktuelnoj sezoni. Ekipa sa Marakane je osvojila šesti pehar za prvaka države u nizu, a može da dođe, kao i pre dve sezone, do tog uspeha bez poraza.

Crvena zvezda je dvaput do sada imala niz od 51 prvenstvene utakmice bez poraza: kako je to pedantno zabeležio fudbalski statističar Dragoljub Jovanović, prvi put je serija trajala od 3. novembra 1999. do 31. marta 2001, a drugi od 20. juna 2020. do 27. oktobra 2021. do poraza u Surdulici.

Uoči utakmice

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Miloš Milojević na zanimljiv način je izneo očekivanja pred utakmicu trećeg kola plej-ofa Superlige Srbije.

Za početak je najavio promene u timu.

 - Mogu da se očekuju promene ekipi, zato što smo imali dve utakmice u četiri dana, tako da nam treba malo sveže krvi i energije, biće rotacija - istakao je Miloš Milojević.

Dobro je strateg domaćina upoznat sa kvalitetima rivala sa Banovog brda.

 
- Bili su to drugačiji mečevi. Dve utakmice protiv Partizana fudbaleri Čukaričkog  su igrali na kontranapad, dok su protiv ekipe TSC probali da reše pitanje tog drugog mesta, malo se više otvorili i onda su imali više problema. Imaju dobru igru, nastupaju kvalitetno, mislim da su posle nas prikupili najviše bodova ovog proleća. Ulazimo sa punim poštovanjem prema protivniku u utakmicu sutra, međutim verujemo u svoj radi i kvalitet, nadam se da pred dobro popunjenom Marakanom možemo da dobijemo i Čukarički.
 
Govorio je Miloš Milojević i o igračima Zvezde koji se nalaze na pozajmicama u Čukaričkom.
 
- Svakako da su sva trojica kvalitetni igrači, znamo da su Pankov i Popović imali iskustvo sa Zvezdom i u Evropi, ne treba govoriti o njima kao iznenađenjima, to su igrači koji su na visokom superligaškom nivou. Što se tiče Lučića on je dosta sazreo, radi se o dobrom igraču, više puta sam to naglasio. Na sportskom je sektoru i to je pitanje za njih kakvih će sudbina biti, nisam upućen u detalje ugovora sa Čukaričkim.
 
Nagovestio je mladi stručnjak i određene rotacije u ekipi Crvena zvezde na sutrašnjem meču.
 
- Neke igrače koji su pod velikim opterećenjem ćemo odmoriti. Sve ostale ne, mislim da nam je potrebno da i igrači koji su nešto više umorni odigraju, kako bi držali neki takmičarski ritam.
 
Priliku do kraja sezone će dobiti i mladi Jovan Mijatović, kao i Stefan Leković, koji su imali malih problema sa povredama u prethodnom periodu.
 
- Dobiće minutažu, nažalost su obojica imali probleme sa nekim manjim povredama. Moramo da shvatimo da su to mladi igrači sa kojima treba pažljivo raditi, iz razloga što kada smo mi na nekom reprezentativnom odmoru oni igraju za svoje reprezentacije. Pored toga što ih dovedete iz omladinaca ili kadeta i stavite na jedan viši nivo treninga, intenziteta i opterećenja, oni imaju i veći broj utakmica i treninga. Zadesili su ih i neki pehovi, ništa ozbiljno, ali im to donekle poremeti ritam, nadam se da će do kraja moći da dobiju pristojnu minutažu - zaključio je Miloš Milojević.

VONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)