SKANDAL! Policija tzv. Kosova zabranila Srbima organizaciju utakmica, čak i treninge

Novosti online

08. 04. 2023. u 10:40 >> 10:59

FUDBALSKI savez Kosova i Metohije dobio je dopis policije tzv. države Kosovo u kome zabranjuje organizaciju fudbalskih mečeva koji nisu pod patronatom zaveza takozvane države.

СКАНДАЛ! Полиција тзв. Косова забранила Србима организацију утакмица, чак и тренинге

foto: N. Paraušić

U dokumentu se navodi da nisu dozvoljeni događaji koje ne organizuje Olimpijski komitet tzv Kosova, sportske federacije, kao i klubovi registrovani u sistemu samoproglašene države.

Ovu informaciju preneo je "Sportski žurnal".

- Policija nam je dolazila u četvrtak i zapretila privođenjem organizatora utakmica i učesnika. Zabranili su nam čak i treninge. Ovo je najveći oblik diskriminacije. Obavestili smo FSS o velikom problemu, a naša krovni savez obratiće se i državnim organima Republike Srbije i postupićemo u skladu sa njihovim preporukama, kaže Igor Uljarević, predsednik FS Kosova i Metohije.

Zabrana vlasti tzv. Kosova o organizaciji utakmica FSS na teritoriji Kosmeta još pre dve godine primorala je Trepču, Mokru goru i Gracko da utakmice zonaškog takmičenja igraju u centralnoj Srbiji. Mitrovčani protivnike dočekuju u Baljevcu, Mokra gora u Novom Pazaru, a Gracko je domaćin u Kuršumliji.

- U skladu sa poslednjim diskriminatorskim merama do daljeg smo odložili okružna takmičenja. Ne dozvoljavaju nam ni dečije utakmice, dodao je Uljarević.


BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona