BOMBA NA MARAKANI: Zvezda Premijer lige i bivši reprezentativac Srbije oblači crveno-beli dres

Z. Ćorović

07. 04. 2023. u 08:54

ZVEZDINA idila širi se u svim pravcima. Šesta uzastopna titula prvaka Srbije je nadohvat ruke, porez državi je izmiren na vreme i uveliko se pažljivo prave planovi kako bi se sklopio snažan tim sa kojim će crveno-beli sledeće sezone braniti ugled našeg fudbala u Ligi šampiona.

БОМБА НА МАРАКАНИ: Звезда Премијер лиге и бивши репрезентативац Србије облачи црвено-бели дрес

Foto: M.Vukadinović

Jedna od kockica u tom mozaiku je sve izvesniji povratak veziste Luke Milivojevića (31). Za naše uslove, mnogo ozbiljan igrač, prekaljeni as iz najjačeg evropskog prvenstva, Premijer lige. Već šestu sezonu Luka izgara u Kristal palasu gde ima i status kapitena. Za londonske "orlove" odigrao je skoro 200 utakmica, konkretno 193 - na njima je postigao 29 golova, uz šest asistencija. Ugovor mu ističe na leto i ukoliko mu se ne ponudi da produži saradnju, Zvezda će ga prihvatiti raširenih ruku.

Na "Marakani" su i prethodnih godina sa uzdasima pričali kako bi voleli da se Milivojević vrati, samo što takva mogućnost nije bila realna. Sada već jeste i ukoliko se ukaže prilika, Zvezda će je sigurno ugrabiti jer bi, nesumnjivo mnogo profitirala. Sa bivšim reprezentativcem, vezni red bi se zategao i podigao na viši nivo, pogotovo što se mnogo očekuje i od Marka Stamenića, još jednog kreativnog "fajtera", jer i on dolazi u junu iz Kopenhagena. Realno je da ostane i glavni motor ekipe, Gelor Kanga, kao i mladi ratnik Kangva, tako da će uz Mijailoviča i Nikolića manevar biti popunjen izuzetno kvalitetnim igračima.

FOTO: EPA-EFE

 

Da se Zvezda na vreme priprema za teške izazove u elitnom takmičenju, pokazala je i zimska kupovina proverenog napadača, Petera Olajinka (27). Nigerijac ovog proleća igra odlično, sa 10 pogodaka i pet asistencija na 18 prvenstvenih mečeva, najzaslužniji je što se praška Slavija nalazi na prvom mestu Češke lige i hita ka tituli. Vrednost Olajinke je porasla na šest miliona evra, što je potvrda da je u ovom poslu srpski šampion reagovao pametno i efikasno. Dolazi kao slobodan igrač, ugovor sa crveno-belima je već potpisao i nema bojazni da bi neko mogao da ga preotme. Način na koji je krilni napadač ekspresno odlučio da se privoli Zvezdinom carstvu, vrlo je jednostavan.

- Odneli smo mu zimus u Prag pun kofer para i nije se mnogo dvoumio - otkrio nam je visoki klupski funkcioner kako se najbolje završavaju željeni transferi.

Da li je sličan kofer već završio u Haifi, na nedavnim pregovorima Zvezdine delegacije sa trenerom Barakom Baharom - tek će biti poznato. Sigurno je da su pregovori u zreloj fazi i da bi angažovanje izraelskog stručnjaka doneli ozbiljnog "arhitektu" ovih evropskih planova. Bahar je ambiciozan i prodiran, brojni uspesi su ga izdigli u domovini, što su i najbolje preporuke da ga "pikira" naš najtrofejniji klub.

POTRAGA ZA NAPADAČEM

POVRATKOM Uroša Spajića ojačana je defanzivna linija, mada je još neizvesno da li će Zvezda prihvatiti neku od brojnih ponuda za Strahinju Erakovića. Ipak, crveno-belima već duže vreme najviše nedostaje vrhunski golgeter, tako da će se do leta najviše raditi na tome da se dovede provereni centarfor.

SAMO KUP U VITRINI

LUKA Milivojević je igrao u Zvezdi kada je bila u teškoj finansijskoj situaciji. Došao je iz Rada u jesen 2011. godine, Na "Marakani" se zadržao do juna 2013, kada je prodat Anderlehtu za 2,7 miliona evra. Za crveno-bele je sakupio 47 utakmica (sedam golova, šest asistencija), sa njima je osvojio Kup Srbije 2012. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)