CRVENO-BELI ĆE DUGO PAMTITI POBEDU NAD SPARTAKOM U SUBOTICI: Borjan i Katai za istorijske knjige

Novosti online

06. 04. 2023. u 20:16

"RECKA" broj 25 Crvene zvezde na gostovanju u Subotici dopisana je na prvenstvenu tabelu autoritativno i ubedljivo, a i pored toga što se nije značajnije izdvojila od nekih prethodnih pobeda ostaće upisana u analima kluba iz Ljutice Bogdana zbog dva jaka razloga.

ЦРВЕНО-БЕЛИ ЋЕ ДУГО ПАМТИТИ ПОБЕДУ НАД СПАРТАКОМ У СУБОТИЦИ: Борјан и Катаи за историјске књиге

FOTO: FK Crvena zvezda

Prvi je 266. utakmica Milana Borjana (300 ukupno) na golu crveno-belih čime se po broju mečeva na golu ovog kluba izjednačio sa do srede uveče neprikosnovenim Ratomirom Dujkovićem, a drugi je trocifren golgeterski učinak Aleksandra Kataija čime je sjajni vezista postao tek deveti fudbaler u istoriji kluba koji je uspeo da prebaci magičnu cifru od 100 golova.

- Neverovatan je osećaj odigrati 300 utakmica za Zvezdu, pre svega čast i privilegija. Takođe, tu je i Saletov jubilej, postigao je trocifren broj golova... Neverovatan igrač i momak, i želim mu samo da nastavi ovako, te da bude što duže u Zvezdi, kako bi zajedno osvajali titule, duple krune i igrali evropska proleća - istakao je Milan Borjan.

Način proslave dvojice saigrača po završetku utakmice je bio prilično zanimljiv.

- Polio sam ga kofom vode, smrzao se, ali mora malo. Šalu na stranu, čestitam mu, samo neka tako nastavi i nema zime za Zvezdu - nasmejao se kapiten crveno-belih.

Kada je reč o Kataiju, on je do dostignuća od 100 pogodaka na takmičarskim mečevima stigao u dva mandata noseći dres Crvene zvezde. Prvi pogodak u crveno-belom dresu postigao je 29. novembra 2014. godine u meču sa OFK Beogradom, kada je Zvezda pobedila 2:1. Već naredne sezone, Katai je bio prvi strelac Superlige i sa 21 golom bio glavni adut Miodraga Božovića u osvajanju šampionske titule.

Tog leta je i napustio klub kada je za višemilionsko obeštećenje otišao u Alaves, ali četiri godine kasnije, Katai je ponovo bio u crveno-belom, i uspeo je da nadmaši dostignuća iz prvog mandata. Na večnoj listi strelaca, računajući samo takmičarske susrete, Katai zauzima deveto mesto, a prvi ispred njega je Rajko Mitić. Katai je dakle računajući takmičarske susrete, na 189 mečeva postigao 101 pogodak, a ako se u tu računicu dodaju prijateljske utakmice, onda je na 225 duela upisao 113 golova. 

NA 152 MEČA PRAZNA MREŽA

BORJANOV učinak na golu Crvene zvezde nije impresivan samo po pitanju odigranih utakmica. Iskusni čuvar mreže crveno-belih je na više od pola mečeva kada je bio između stativa uspeo da sačuva mrežu, pošto je upisao 152 takozvana "klin šita".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!