SEKUNDE SU GA DELILE OD SMRTI: Oglasio se doktor koji je spasao život Gudelju

Novosti online

27. 03. 2023. u 11:21

Fudbaler Kordobe i brat reprezentativca Srbije Nemanje Gudelja Dragiša se uspešno oporavlja nakon što je kolabirao na terenu.

СЕКУНДЕ СУ ГА ДЕЛИЛЕ ОД СМРТИ: Огласио се доктор који је спасао живот Гудељу

Foto: Printskrin

Koliko je situacija bila ozbiljna otkrili su lekari koji su ga reanimirali čak 300 sekundi.

Iako medicina kaže da je za čoveka tri minuta bez pulsa toliko opasno da može da ostavi trajna oštećenja na mozgu, mladi fudbaler se pridigao i hteo je da se vrati na teren. Da ishod bude ovakav najviše su zaslužni lekari iz medicinskog tima Kordobe, koji su brzo intervenisali i na terenu reanimirali Gudelja.

- Da mu se to dogodilo u nekoj drugoj situaciji, možda ne bismo pričali o istom ishodu - rekao je medijima Žoze Bretones, direktor medicinske službe Kordobe nakon što je spasao život srpskom defanzivcu.

On je sa timom, koji čine Antonio Eskribano i Martin Luna, i kardiolog Hose Marija Segura i doktorka Veronika Arojo, sišao sa tribina i zahvaljujući njihovoj rekaciji i znanju Dragiši je spasen život.

Nisu imali pravo na grešku, kardiovaskularnom masažom i manevrom reanimacije defibrilatorom su započeli spasavanje, bilo je potrebno do dva udarca da fudbaler svesno napusti stadion i krene put bolnice, što je smirilo i njegove saigrače i sve na stadionu. Fudbaler je prevezen na intenzivnu negu, gde je noć proveo bez ikakvih problema, a duži period će se istraživati šta je dovelo do kolapsa. Sada ga očekuju dani u kojima će se saznati kakve su mu šanse za povratak na teren.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri