POLOŽIO ISPIT: Najbolji srpski sudija sjajan u evropskom derbiju u Napulju

N. Iljukić

24. 03. 2023. u 12:49

TEŽAK ispit i vrlo dobra ocena! Najbolji srpski fudbalski sudija, Beograđanin Srđan Jovanović bio je u četvrtak uveče jedan od glavnih aktera meča 1. kola kvalifikacija za Prvenstvo Evrope koji su u Napulju odigrali Italija i Engleska.

ПОЛОЖИО ИСПИТ: Најбољи српски судија сјајан у европском дербију у Напуљу

Jovanović je jedan od trojice obučenih arbitara Foto EPA

U svojevrsnom evropskom fudbalskom klasiku naš arbitar je imao pune ruke posla, bučnu publiku na tribinama i nervozne igrače obe selekcije na "svojim leđima". Engleska je na stadionu koji je nedavno poneo ime "Dijego Armando Maradona" pobedila sa 2:1 golovima Rajsa u 13. i Kejna u 44. minutu. Domaći su useli samo da ublaže poraz u 56. minutu golom Retegija.

Posebno zanimljiv detalj na utakmici bio je onaj iz 43. minuta kada je desnog beka "azura" Đovanija Di Lorenca lopta pogodila u ruku posle centaršuta Englez s leve strane terena. Bučni su bili protesti gostiju i tek posle signala iz VAR sobe, Srđan Jovanović je otišao do ekrana pored terena i pun minut dobro pregledao celu spornu situaciju posle čega je pokazao na belu tačku, sa koje je Engleska stigla do 2:0.

Međutim, kompletna italijanska štampa juče je brujala o detalju iz pomenutog 43. minuta, kada je Srđan Jovanović dugo gledao snimak uz VAR sobe, pa krenuo ka terenu da pokaže na belu tačku ispred gola Donarume. Na putu do terena, ispred Jovanovića se pojavio selektor Italije Roberto Mančini i upitao Jovanovića "da li je konačna odluka penal?" Naš arbitar je prvo kažiprstom pokazao da nije, što je obradovalo domaćina i kompletnu klupu za rezerve, ali su se brzo "ohladili" kada je srpski sudija ipak pokazao na jedanaesterac.

Na kraju, opšti utisak je da je Jovanović sa svojim pomoćnicima Urošem Stojkovićem i Milanom Mihajlovićem odradio sjajan posao u Napulju iz kojeg se Englezi vraćaju sa punim plenom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!