PIKSI PROZIVA "ORLOVE": Dragan Stojković u ponedeljak okuplja igrače pred kvalifikacije za EP

N. Iljukić

18. 03. 2023. u 16:20

JOŠ od onog 4. decembra 2022. godine kada su tiho napustili svoju bazu u Dohi posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru, fudbaleri Srbije nisu imali priliku da se pokažu pred domaćim navijačima. Ne računajući američku turneju i dug put do Los Anđelesa i nazad krajem januara, pred selekcijom Dragana Stojkovića su prve i prave provere.

ПИКСИ ПРОЗИВА ОРЛОВЕ: Драган Стојковић у понедељак окупља играче пред квалификације за ЕП

FOTO: Tanjug

Konačno će "orlovi" opet da igraju za bodove, povratak teško stečenog poverenja i simpatija kod publike, ali i za konačan cilj. Srbija u petak 24. marta počinje put kroz kvalifikacije za Prvenstvo Evrope koje se sledeće godine igra u Nemačkoj. Na ovom takmičenju Jugoslavije i Srbije nije bilo pune 23, odnosno 24 godine, još iz vremena kada je pokojni velikan Vujadin Boškov vodio "plave" u Belgiju i Holandiju u kojoj su nekako i mogli sa Slovenijom (3:3), Norveškom (1:0) i Španijom (3:4), ali nikako sa Hilandijom koja nas je kući ispratila sa 6:1...

Ovo su neka nova vremena. Iz kvalifikacione grupe u kojoj su uz Srbiju još Litvanija, Crna Gora, Bugarska i Mađarska na Prvenstvo Evrope idu dve selekcije. Reklo bi se, nikad lakše. To ćemo svi da vidimo već sutra, kada u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi počnu da se okupljaju reprezentativci Srbije. Sa svih krajeva Evrope, pa jedan čak i iz Amerike iz koje stiže Dejan Joveljić. Piksi, dakle, proziva sutra do ručka. Posle ručka i odmora u sremskoj ravnici, u ponedeljak u 17, taman u sumrak sledi prvi trening. Od njega, praktično počinje pohod u Nemačku. Prva prepreka su u petak, 24. marta na stadionu "Rajko Mitić" Litvanci. Tri dana kasnije u Podgorici Srbija ide na noge Crnoj Gori.

Stojković je prilično iznenadio javnosti izostavljanjem sa spiska čak petorice igrača koji su bili deo ekipe u Kataru. Miloš Veljković (povređen) , Nemanja Maksimović, Stefan Mitrović, Srđan Babić i Darko Lazović će propustiti dvomeč na startu kvalifikacija. Raduje pogled na kandidate u odbrani, među kojima je Nemanja Stojić iz TSC iz Bačke Topole. Dane pred nama će ovaj momak zauvek da pamti u svojoj karijeri. Baš kao i Lazar Samardžić koji je dres Nemačke konio zamenio dresom svoje otadžbine.

DOĐITE NA STADION!

LEPO vreme, najavljenih 22 Celzijusa, fudbalski ljubimci nacije na jednom mestu i popularne cene karata. Nema bolje uvertire i boljeg poziva da se "orlovi" podrže uživo sa tribina stadiona "Rajko Mitić" u petak, 24. marta od 20.45 na debiju kvalifikacija za EP protiv Litvanije. Zato svi u FSS očekuju dobar odziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!