JUNAK NACIJE OVOG PUTA NIJE NA PIKSIJEVOM SPISKU: Mitrović precrtan za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Novosti online

07. 03. 2023. u 19:06

ZNATE li ko je, ustvari odveo Srbiju na Mundijal u Katar ? skoro sto odsto navijača "orlova" će da vam kažu da je to Aleksandar Mitrović koji je u onoj sjajnoj i nezaboravnoj lisabinskoj noći "ugasio svetlo" na "Stadionu svetlosti" kada je savladana Portugalija 2:1 pogotkom u 90. minutu i kada se Srbija direktno plasirala na Svetsko prvenstvo.

ЈУНАК НАЦИЈЕ ОВОГ ПУТА НИЈЕ НА ПИКСИЈЕВОМ СПИСКУ: Митровић прецртан за старт квалификација за Европско првенство

FOTO: M. Vukadinović

Međutim, u konačanom, odnosno matematičkom zbiru bodova ispalo je da je pravi, tihi junak ustvari jedan drugi Mitrović. Štoper španskog Hetafea Stefan Mitrović.

Podsetimo, on je na startu tih istih kvalifikacija trčao z onom Ronaldovom loptom u 94. minutu na stadionu "Rajko Mitić" koja je prešla gol-liniju za dobrih 10-15 centimetara, a holandski sudija Dani Mikeli i pogotovo njegov pomoćnih ispod istočne tribine ostali slepi kod očiju i pokazali da se igra nastavi. Umesto poraza, Srbija je osvojila bod. Umesto tri , Portugalija je odnela samo bod. Ta dva za koja je ostala uskraćena u Beogradu, herojskim potezom Stefana  Mitrovića koštala su je ustvari plasmana na Mundijal pre Srbije...

Taj Stefan Mitrović nije od jutros ni na širem spisku selektora Dragana Stojkovića. Piksi sigurno najbolje zna da su 36 igrača sa šireg spiska ustvari njegov najbolji izbor, a ovo je samo bilo podsećanje na jedno od iznenađenja sa ovog spiska i na tihog junaka fudbalske nacije koji je sa svojim prezimenjakom i mnogo slavnijim golgeterom Fulama ustvari poveo i odveo Srbiju na Mundujal u Kataru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom