SAGA KONAČNO ZAVRŠENA: Poznato kad se sastaju Crvena zvezda i Partizan

Novosti online

22. 02. 2023. u 12:22

KONAČNO se završila saga oko termina odigravanje 169. večitog derbija. Zajednica Superlige je odredila kada će Crvena zvezda i Partizan odmeriti snage.

САГА КОНАЧНО ЗАВРШЕНА: Познато кад се састају Црвена звезда и Партизан

FOTO: M. Vukadinović

Ni u sredu, što su zahtvevali crveno-beli, ni u četvrtak, što su zahtevali crno-beli. Najveća utakmica srpskog fudbala biće odigrana u petak, 3. marta, sa početkom u 19 časova.

Partizan se maločas oglasio novim saopštenjem u kome se zahteva da se meč odigra u četvrtak, ali samo desetak minuta kasnije Zajednica Superlige je uradila isto:

- Do promene prethodno utvrđenog predloga termina došlo je usled nemogućnosti dogovora sa klubovima čiji su predlozi sadržali određene manjkavosti koje se odnose na neravnopravan tretman po pitanju broja dana za pripremu utakmice, prisustvo svih zainteresovanih gledalaca na stadionu, kao i izdvajanje ove utakmice kao najvažnije u ovom kolu u odnosu na ostale. 

Najbitniji kriterijumi prilikom određivanja navedenog termina bili su:

1. Obezbeđivanje najravnopravnijih uslova za igrače oba tima u smislu dovoljnog broja dana za pripremu utakmice, što se posebno odnosi na igrače FK Partizan koji učestvuju u UEFA takmičenju, čime se u najvećoj meri štiti opšti interes srpskog fudbala;

2. Posebno isticanje derbi utakmice koja će se jedina igrati u ovom danu kao najvažnije u domaćem šampionatu, u odnosu na ostale utakmice koje se igraju u ovom kolu;

3. Mogućnost da svi gledaoci mogu nesmetano da prisustvuju utakmici, što se odnosi i na veliki broj gledalaca koji dolaze iz inostranstva; 

4. Saradnja sa TV Arena sport kao zvaničnim emiterom utakmica Superlige Srbije u cilju povećanja obima sadržaja i kvalitetnije produkcije same utakmice;

5. Bezbednosni aspekt, zbog najmanjeg broja sportskih i drugih događaja u Beogradu tog dana u odnosu na prethodne dane - stoji u saopštenju Zajednice.

Takođe, kako se nezvanično može čuti, ukoliko Partizan prođe Šerif sutra veče, njegov prvenstveni meč sa Kolubarom, koji je po programu u vikendu posle derbija, najverovatnije će biti odložen, da se omogući crno-belima, za dobrobit srpskog fudbala, koji dan odmora više od evropskih izazova.

BONUS VIDEO: Delije osramotile navijače Rome

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)