"VIDIĆ JE DŽAJIĆEVO DETE"! Legenda Partizana: Kuka i motika se digla protiv Nemanje

Novosti online

21. 02. 2023. u 11:03

Zoran Bata Mirković, bivši fudbaler i trener Partizana, izneo je svoje mišljenje o izborima u Fudbalskom savezu Srbije.

ВИДИЋ ЈЕ ЏАЈИЋЕВО ДЕТЕ! Легенда Партизана: Кука и мотика се дигла против Немање

Foto: N.Iljukić

Naime, Dragan Džajić je u ponedeljak i zvanično postao kandidat za prvog čoveka srpskog fudbala, koji se čeka još od povlačenja Slaviše Kokeze 2021. godine, Nemanja Vidić još nije predao kandidaturu, iako je prvi jasno i glasno poručio kakve su mu ambicije.

Bata Mirković koji je i sam radio u Fudbalskom savezu Srbije, poručio je u razgovoru za Sportski žurnal da Džajića i Vidića vidi zajedno u timu, i da bi sve ostalo bilo pogrešno.

- Džajić je jedno od najvećih fudbalskih imena na ovim prostorima, Ali ja se i dalje nadam da Nemanja neće imati protivkandidata. Na kraju krajeva, Vidić je njegovo dete. To bi bio kao protivprirodni blud da vidim jednog protiv drugog! Ja njih vidim zajedno u timu! Ne vidim ih podeljene. Ili opet mora po onom starom lošem srpskom: Daj da se brojimo, daj da se razdelimo, ko će ga koga“, poručio je nekadašnji desni bek Partizana i Juventusa, Atalante.

FOTO: M. Vukadinović

 

Nastavio je Mirković, koji inače retko daje izjave za medije, u istom tonu:

- Stekao sam utisak da se dižu kuka i motika samo da Vidić ne bi bio predsednik. Kada čujem takve stvari, moram da pitam: Hajde da čujemo zbog čega Nemanja Vidić ne bi bio predsednik'? Je l' on čestit? Je l' ima karakter? Fascinantno ime i prezime?! Mi na njegovoj poziciji nismo imali boljeg nikada. Pričamo o fudbalskoj karijeri. Ima izuzetnu reputaciju, ne samo u Engleskoj, nego u celoj Evropi. Da li je moguće da kao narod to ne možemo da prepoznamo - zapitao se naglas Bata Mirković.

Foto: Arhiva Novosti

 

Mirković je pre nekoliko godina i sam radio na Terazijama u FS Srbije, gde je obavljao funkciju direktora, ali se povukao. Posle je uplovio u trenerske vode, ali je Partizan napustio jer nije bio zadovoljan stanjem u srpskom fudbalu, a sam nije mogao ništa da promeni.

- Prethodnih 10 godina bio sam akter stvari u srpskom fudbalu i kao igrač i kao funkcioner i kao trener. Ne mogu da se složim da je sve sjajno i bajno. Na kraju krajeva, pre četiri godine sam izašao iz našeg fudbala kao trener Partizana jer sam u toj godini doživeo svakakva burgijanja i 'silovanja'' sa svih strana od smešnih i sumnjivih utakmica, preko nekih sudija, samozvanih veličanstvenih ili kaznenih ekspedicija, ljudi koji su mi se smejali u lice. To su stvari koje pamtim, ja sam ostao u tom danu, verujte mi na reč - zaključio je Mirković razgovor za Žurnal.

Foto arhiva VN

 


BONUS VIDEO: "JOŠ NISMO SKINULI GAĆE" Gordan Petrić poslao zagonetnu poruku

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)