ZAŠTO SE HRVATSKA LEGENDA NIJE OPROSTILA OD ĆIRE?! Blažević ga je obožavao, ali Šuker ni po koju cenu ne želi da kroči u svoju domovinu

Novosti online

16. 02. 2023. u 16:58

Hrvatski fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević sahranjen je u Aleji velikana na zagrebačkom groblju "Mirogoj". Sahrani su prisustvovali bivši i sadašnji hrvatski fudbaleri, kao i brojne ličnosti iz hrvatskog javnog života i građani, a komšijska javnost bila je iznenađena time što na njoj nije bio prisutan nekadašnji golgeter "vatrenih" - Davor Šuker.

ЗАШТО СЕ ХРВАТСКА ЛЕГЕНДА НИЈЕ ОПРОСТИЛА ОД ЋИРЕ?! Блажевић га је обожавао, али Шукер ни по коју цену не жели да крочи у своју домовину

Foto: N. Paraušić, Profimedia

U koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" ranije održana je komemoracija Blaževiću, koji je preminuo osmog februara u 88. godini nakon duge borbe sa teškom bolešću.

Komemoraciji je prisustvovao i predsednik Hrvatske Zoran Milanović, predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, premijer Andrej Plenković, kao i predstavnici FIFA-e i UEFA-e.

Od legendarnog Ćire oprostili su se gotovo svi iz plejade igrača i generacije koju je predvodio do bronze na Mundijalu 1998. godine u Francuskoj - Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Igor Štimac, Mario Stanić, Slaven Bilić i drugi, ali ne i legendarni Davor Šuker.

Blažević ga je obožavao, bio je njegov glavni igrač u reprezentaciji, a Šuker je sa Ćirom doživeo verovato i najlepši trenutak karijere te 1998. godine u Parizu.

Hrvatske "Sportske novosti" javljaju da je Šuker ljut na ekipu koje ga je smenilo sa mesta predsednika Hrvatskog fudbalskog saveza. Među njima nema niti jednog člana te bronzane generacije "vatrenih", ipak, i pored toga se ne druži ni sa jednim od fudbalera sa kojima je doneo Hrvatskoj istorijski uspeh.

Ni sa kim se nije posvađao, retko kada dolazi u Hrvatsku, a i dok je bio na čelu HNS tek nešto više je vremena provodio u domovini. Uglavnom živi na relaciji Madrid - London - Minhen, sa povremenim izletima u Las Vegas.

Uskoro mu ističe mandat u Izvršnom odboru UEFA jer više nema funkciju u hrvatskom fudbalu, što će biti novi udarac za njega jer su se pojavile informacije da ima određene finansijske probleme zbog kojih je prodao stan u Selcu i voćnjak na Pantovčaku.

Govorio je da u Hrvatskoj nema prijatelje, da mu je u inostranstvu daleko lepše i da ga u toj zemlji niko ne ceni, za razliku od "preko" gde ga doživljaju kao velikog igrača i Zlatnu kopačku Mundijala u Francuskoj 1998. godine.

Hrvatski mediji uspeli su da otkriju gde se Šuker trenutno nalazi. Prve informacije govorile su da je u Urugvaju gde je nedavno počeo da ulaže u nekretnine, pa se ispostavilo da je to tačno i da je u poslednje vreme najčešće u toj južnoameričkoj državi.

Međutim, pojedini hrvatski mediji objavili su da je on trenutno u Americi i da je to razlog zašto se nije pojavio na sahrani u Zagrebu.

Mnogi su razočarani takvim Šukerovim potezom. Svi su očekivali da će doći, ali nikome nije jasno šta se s njim dešava u poslednje vreme i zašto je prekinuo skoro sve veze sa nekadašnjim saigračima i saradnicima, kao i sa svojom Hrvatskom uopšte.

Podsetimo, preminuli Blažević je u karijeri vodio 19 klubova u Švajcarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Kini i Iranu, a trenirao je i pet reprezentacija (Švajcarsku, Hrvatsku, Iran, BiH i kinesku U-23).

 

BONUS VIDEO: PETRIĆ UTUČEN NAKON BOLNOG PORAZA: ''Moja naivnost i dobrota su nas koštale''

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)