FIFA OJBAVILA UŽI IZBOR: Argentinac ili Francuz će biti fudbaler godine

Novosti online

11. 02. 2023. u 10:21

Lionel Mesi, Kilijan Mbape i Karim Benzema ušli su u uži izbor za nagradu "The Best" za najboljeg u 2022. godini, saopšteno je iz Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

ФИФА ОЈБАВИЛА УЖИ ИЗБОР: Аргентинац или Француз ће бити фудбалер године

FOTO: AP/Tanjug

Mesi je predvodio Argentinu do titule na Mundijalu u Kataru, Mbape je stigao sa Francuzima do finala gde je postigao het-trik, a ujedno bio i najbolji strelac turnira sa osam golova. U dresu Pari Sen Žermena osvojili su titulu prvaka Francuske.

Benzema zbog povrede nije igrao u Kataru, a najzaslužniji je za Realovu 14. titulu šampiona Evrope i trofej u Španiji. Osvajač je Zlatne lopte "Frans fudbala".

Kilijan Mbape je sa parižanima osvojio titulu, na njegovim krilima Francuska je izborila finale Mundijala u Kataru, a Kilijan je proglašen za najboljeg strelca prvenstva.

Za najbolje fudbalerke nominovane su Engleskinja Bet Mid, Amerikanka Aleks Morgan i Aleksija Puteljas iz Španije. Pobednici će biti proglašeni 27. februara na ceremoniji u Parizu.

BONUS VIDEO: 16 GODINA BRAKA I TROJE DECE: Ona je žena Nemanje Vidića – odrekla se fudbalerove imovine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna