OTKRIVENI NOVI DETALJI DIVLJANJA "DELIJA": Navijači Zvezde ujedinili Italiju, a za sve su "krivi" Hrvati

Novosti online

06. 02. 2023. u 08:13

Sukobi navijača, otimanje "trofeja" i nasilje koje prati njihove "okršaje" već decenijama su deo fudbalskog folklora u skoro svim evropskim zemljama sa izraženom fudbalskom kulturom. Ipak, ovog puta, sukob navijača Crvene zvezde i Rome u Italiji izazvao je veliku pažnju na Apeninima, pa su o tome pisali i poznati listovi, a izdata su saopštenja.

ОТКРИВЕНИ НОВИ ДЕТАЉИ ДИВЉАЊА ДЕЛИЈА: Навијачи Звезде ујединили Италију, а за све су криви Хрвати

FOTO: FK Crvena zvezda

Prema dosadašnjim informacijama, tokom gostovanja u Italiji zbog utakmica KK Crvena zvezda u Bolonji i Milanu, delije su napale navijače Rome i u tom sukobu odnele navijački "trofej" - zastavu (ili više njih) pristalica rimskog kluba.

"Republika" piše da su Srbi posle meča Rome i Empolija u subotu uveče napravili zasedu Italijanima blizu "Pjace Manćini", nekoliko ulica od stadiona Olimpiko.

Isti izvor je naveo da je policija izvršila uviđaj da bi utvrdila i eventualnu vezu navijača Crvene zvezde i Napolija, koji su se pre nekoliko nedelja sukobili sa navijačima Rome. 

Prema prvim informacijama, u subotu uveče u napadu na navijače Rome nisu učestvovale pristalice Napolija, a italijanski mediji podsećaju da je navijačka grupa "Fedayn Roma", čije su zastave pale u ruke navijača Zvezde, u "bratskim odnosima sa navijačima Dinama iz Zagreba, Bed blu bojsima". Verovatno su zbog toga i krenule pristalice Zvezde na Rimljane, što je ujedinilo celu Italiju protiv Srba.

Navijačka grupa Intera oglasila se u nedelju saopštenjem u kojem je osudila ovaj napad saopštenjem koje je takođe dobilo prostor u medijima i na društvenim mrežama. Navedeno je da je "zaseda" ultrasa Crvene zvezde protiv "Fedajna", druge najstarije grupe rimske južne tribine, izazvala solidarnost navijača Intera sa navijačima Rome.

"Ono što se desilo sa akcijom koju je izvela srpska navijačka grupa Crvene zvezde u Rimu ne može da ostavi naš svet ultrasa ravnodušnim, a posebno ne naš sever. Tačno je da ne postoje pisana pravila u našem svetu, ali prema našem mišljenju rivalstvo mora da se 'konzumira' licem u lice, a ne nedostojnim činovima, čak i ako je koordinisano od više ljudi... Čini nam se ispravnim da osudimo ovaj nalet besmislenog ponašanja ultrasa koji može opasno poremetiti ravnotežu i dinamiku našeg rivalstva", piše u saopštenju navijača Intera.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)