PARTIZAN NE GUBI NA STARTU PROLEĆA: Crno-beli slavili na poslednjih šest premijera drugog dela sezone

M. Blažić

05. 02. 2023. u 13:58 >> 13:58

ZNAO je Partizan prethodnih godina često da šokira svoje navijače na početku sezone i da u startu napravi zaostatak u odnosu na večitog rivala, a kada su prolećne premijere u pitanju u prethodnih šest godina kiks je nepostojeća kategorija. Debi Dušana Vlahovića u februaru 2016, kao najmlađeg fudbalera u istoriji kluba iz Humske, kada je Partizan poražen od OFK Beograda (1:2) poslednji je kiks do danas, što svakako može da "greje" Gordana Petrića i njegove izabranike pred sutrašnje (14.30) gostovanje Napretku u Kruševcu.

ПАРТИЗАН НЕ ГУБИ НА СТАРТУ ПРОЛЕЋА: Црно-бели славили на последњих шест премијера другог дела сезоне

FOTO: FK Partizan

Pogled na prvo prolećno kolo, od tog šokantnog poraza protiv "romantičara" do danas, ukazuje ne samo na činjenicu da su crno-beli uzdignutih ruku napuštali teren već i da je u tih šest pobedničkih duela primljen samo jedan gol. Niz pobeda je započet u poslednjoj šampionskoj sezoni 2016/2017. kada je na Banjici savladan Rad minimalnim rezultatom (0:1) golom Uroša Đurđevića.

Narednog februara Partizan je prolećni deo sezone otvorio gostovanjem u Lučanima na kojem je Mladost vodila od 70. minuta, ali je četa Miroslava Đukića u finišu preokrenula rezultat i golom Jevtovića (86) i autogolom Šatare (89) stigao do celog plena. Sve što se kasnije dešavalo do dana današnjeg u prvim prolećnim utakmicama predstavljalo je stvar rutine za crno-bele.

U februaru 2019. Partizan je ubedljivo savladao Bačku na gostovanju u Bačkoj Palanci (0:3), a na identičan način bodovi su upisani i na dve naredne prolećne premijere, protiv Radnika i Napretka u Humskoj - 3:0. Pre godinu dana Stanojevićev tim je "misiju" započeo pobedom na gostovanju Radničkom u Nišu (0:2), a potera za sedmim trijumfom u isto toliko godina sledi sutra u Kruševcu.

I KOLORADO ZA ŠERIF

PARTIZAN je za nastavak u Ligi konferencije licencirao 27 igrača. Na spisku su golmani Stevanović, Lukač i Popović, defanzivci Živković, Filipović, Marković, Vujačić, Saničanin, Ilić, Urošević i Šehović, vezisti Kolorado, Traore, Fejsa, Belić, Petković,Pantić, Dijabate, Menig, Jevremović, Jović, Lutovac, Andrade, Natho i napadači Gomeš, Pavlović i Baždar.

ŠEST OD ŠEST

2021/2022.

22. kolo Radnički N. - Partizan 0:2

2020/2021.

20. kolo Partizan - Napredak 3:0

2019/2020.

21. kolo Partizan - Radnik 3:0

2018/2019.

22. kolo Bačka - Partizan 0:3

2017/2018.

23. kolo Mladost L. - Partizan 1:2

2016/2017.

22. kolo Rad - Partizan 0:1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi