ZELENSKI UNIŠTIO ŽIVOT LEGENDI FUDBALA: Obrisali ga iz istorije, a sada mu sve uzeli

Novosti online

08. 01. 2023. u 08:23

PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je ukaz kojim se daje direktiva Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu zemlje za sankcionisanje preko stotinu javnih ličnosti iz oblasti kulture, politike, medija i sporta. Među njima je i nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Ukrajine Anatolij Timoščuk.

ЗЕЛЕНСКИ УНИШТИО ЖИВОТ ЛЕГЕНДИ ФУДБАЛА: Обрисали га из историје, а сада му све узели

FOTO: EPA

Zvezda ukrajinskog fudbala je bukvalno obrisana iz istorije, kao da nije ni igrao za selekciju te zemlje. Obrisani su svi njegovi nastupi i rekordi, a sada trpi i posebne sankcije.

Njemu je ukazom Zelenskog na deset godina zabranjen ulazak u Ukrajinu, a sva imovina mu je zamrznuta, time ne može da raspolaže dok kazna ne istekne ili bude pomilovan.

Timoščuk je razljutio čitavu zemlju kada se nije oglašavao na početku rata, štaviše ostao je da radi u Zenitu iz Sankt Peterburga, gde je zaposlen kao pomoćni trener. Napadali su ga svi redom, od političara do bivih saigrača iz reprezentacije, a možda najteže reči mu je uputio Andrej Jarmolenko.

- Pitao sam ga kako spava noću... Samo mi je rekao 'ja ne spavam', ispričao je Jarmolenko za "Dejli Mejl" pre nekoliko meseci.

Podsetimo, Timoščuk je za Ukrajinu odigrao 144 meča i postigao je četiri gola, međutim to je sve "izbrisano" iz istorije, kao i sve titule osvojene u Ukrajini, a ima ih mnogo sa Šahtjorom.

BONUS VIDEO:  KOLIKO SU ZARADILE SELEKCIJE NA SP U KATARU: Vredelo je učestvovati

 
live/partners/18111/sd/1209808.mp4"/>

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna