"KAPITENI BIRAJU FUDBALERA GODINE" Borjanov glas večitom rivalu

Ć. S.

29. 12. 2022. u 12:00

U JEDNOJ kategoriji saglasje, u drugoj - skroz suprotno. Takvi su rezultati glasanja poslednjeg kapitenskog para u 52. izdanju tradicionalne ankete našeg lista "Kapiteni biraju fudbalera godine".

КАПИТЕНИ БИРАЈУ ФУДБАЛЕРА ГОДИНЕ Борјанов глас вечитом ривалу

FOTO: M. Vukadinović

Milan Borjan i Slobodan Urošević, vođe Crvene zvezde i Partizana, nisu imali dilemu kada je u pitanju izbor za prvu zvezdu srpskog fudbala.

Aleksandar Mitrović, pobrao je brojne simpatije ove godine, neverovatan golgeterski skor učinio ga je miljenikom brojnih kapitena, a "Mitromanija" nije zaobišla ni kapitene večitih rivala.

MILAN BORJAN (C. ZVEZDA)

TIM GODINE

V. Ilić (TSC) - Cvetković (TSC), Vujačić (Partizan), Jamkam (Radnički N.), Urošević (Partizan) - Lučić (Čukarički), L. Ilić (TSC), Gordić (Mladost), Simić (Vojvodina) - Bojović (Mladost), Gomeš (Partizan).

FUDBALER GODINE

SLOBODAN UROŠEVIĆ
- UROŠEVIĆ je u ključnim utakmicama postigao neke veoma bitne golove za Partizan. Smatram da je kroz celu godinu igrao odlično i na visokom nivou. Dao je mnogo crno-belima i zbog toga je on moj izbor u ovoj kategoriji.

PRVA ZVEZDA

ALEKSANDAR MITROVIĆ
- MITROVIĆ je sjajan igrač, veliki radnik i zato i postiže toliko golova za klub i reprezentaciju. Pokazao je koliko znači ekipi u ključnim trenutcima, davao je golove kada god je trebalo Fulamu i "orlovima", prošle godine nas je odveo i na Svetsko prvenstvo...

REPREZENTACIJA

Rajković (Majorka) - Milenković (Fiorentina), Veljković (Verder), Pavlović (Salcburg) - Radonjić (Torino), Lukić (Torino), S. Milinković-Savić (Lacio), Kostić (Juventus) - Tadić (Ajaks) - A. Mitrović (Fulam), Vlahović (Juventus).

Kada je u pitanju izbor za igrača godine u srpskom fudbalu, Borjan je svoj glas uputio kolegi iz Humske, Uroševiću koji se ove godine istakao i u ofanzivi. Sa pozicije levog beka, znao je da postiže spektakularne i bitne golove, dok je pozadi često bio nepremostiva prepreka za rivale.

SLOBODAN UROŠEVIĆ (PARTIZAN)

TIM GODINE

Borjan (C. zvezda) - Gobeljić (C. zvezda), Cvijetinović (Radnički K.), Kovačević (Čukarički), Petrović (TSC) - Ivezić (Voždovac), Ilić (TSC), Jovanović (TSC), Ivanović (Čukarički) - Badamosi (Čukarički), Nikolić (Vojvodina).

FUDBALER GODINE

NEMANjA NIKOLIĆ
- MOŽDA nije u Vojvodini imao najbolju statistiku koja bi potkrepila moj izbor, ali se nesumnjivo radi o igraču ozbiljnog kvaliteta. Nikolić je majstor sa loptom, uvek spreman da zatrese protivničku mrežu i očekujem da u novoj sezoni bude još bolji.

PRVA ZVEZDA

ALEKSANDAR MITROVIĆ
- NEMAM nikakvu dilemu po tom pitanju. Iza Mitrovića je sjajna klupska sezona u kojoj je rušio razne rekorde, tresao mreže iz kola u kolo, a uz to je u reprezentativnom dresu postigao mnogo važnih golova. Šteta što taj učinak nije nadgrađen uspehom u Kataru.

REPREZENTACIJA

V. Milinković-Savić (Torino) - Milenković (Fiorentina), Veljković (Verder), Pavlović (Salcburg) - Živković (PAOK), S. Milinković-Savić (Lacio), Lukić (Torino), Tadić (Ajaks), Kostić (Juventus) - A. Mitrović (Fulam), Vlahović (Juventus).

Urošević, sa druge strane, nije poslao glas na stadion "Rajko Mitić", već na novosadsko zdanje "Karađorđe", gde od letos igra Nemanja Nikolić. Ipak, Borjanu se "revanširao", pošto ga je uvrstio u idealni tim Superlige. Kao što je poznato, po pravilima, ne može se dati glas igraču svog tima.

Ovogodišnji izborni proces je zaključen, rezultati ankete biće poznati u petak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024