NAJVEĆI I BEZ "ZLATNOG GLOBUSA": Andres Inijesta veliča Lionela Mesija

Đ. S.

26. 12. 2022. u 22:19

KAKAV bi bio status i legat Lea Mesija da nije osvojio Svetsko prvenstvo sa Argentinom? Da nije precrtao i poslednju neostvarenu želju u karijeri? Na pitanje koje sada retko ko postavlja odgovorio je nekadašnji Leov saigrač iz Barselone Andres Inijesta.

НАЈВЕЋИ И БЕЗ ЗЛАТНОГ ГЛОБУСА: Андрес Инијеста велича Лионела Месија

FOTO: AP/Tanjug

U razgovoru za špansku "Marku" istakao je da je za njega Mesi bio i ostao najveći igrač svih vremena, čak i pre nego što se odigralo finale Mundijala u Dohi, u kojem su "gaučosi" posle penala savladali Francusku (4:2).

- S moje tačke gledišta, nije bilo neophodno da Mesi osvoji Mundijal za status najboljeg svih vremena. Sa trofejom ili bez njega, on je najbolji. I verujem da će ljudi koji u to nisu verovali pre nego što je osvojio Mundijal ponovo naći neke izgovore da nije najbolji - tvrdi Inijesta.

Legendarni Španac je pomno pratio mundijalska dešavanja, verovatno je nakon kraha "furije" navijačke simpatije preusmerio ka Argentini. Nema dilemu Inijesta da je zlatni pehar otišao u prave ruke.

- U svakom slučaju, mislim da je trofej prvaka sveta Leo apsolutno zaslužio. Ne samo on, već čitava Argentina. Počeo je izgubivši prvi meč i suočavao se sa dodatnim pritiskom u odnosu na onaj koji mu je već bio na leđima. Mesi je za mene pravi šampion - podvukao je čuveni as.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!