NAJMLAĐI NEMAČKI REPREZENTATIVAC ODBIO BORUSIJU ZA NOVI UGOVOR: Čelsi i Barselona u pripravnosti

Tanjug

26. 12. 2022. u 14:54

MLADI fudbaler Borusije Jusufa Mukoko odbio je da produži ugovor sa klubom iz Dortmunda, jer traži godišnju platu od sedam miliona evra po sezoni.

НАЈМЛАЂИ НЕМАЧКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ОДБИО БОРУСИЈУ ЗА НОВИ УГОВОР: Челси и Барселона у приправности

FOTO: AP/Tanjug

Mukoko (18) ima ugovor sa Borusijom do kraja sezone, a godišnje zarađuje 1,8 miliona evra. 

Nemački mediji prenose da su čelnici Borusije ponudili mladom fudbaleru i njegovim menadžerima novi ugovor po kome će zarađivati šest miliona evra po sezoni, ali Mukoko traži milion evra više.

Transfermarkt tvrdi da Mukoko na fudbalskom tržištu vredi oko 30 miliona evra. On će već u januaru imati pravo da pregovara sa drugim klubovima, i to bez dozvole Borusije.

Interesovanje za nemačkog reprezentativca pokazali su Čelsi i Barselona.

Mukoko je član Borusije od 2016. godine, a za prvi tim kluba iz Dortmunda odigrao je 59 utakmica i postigao je 11 golova. Ove godine na četrnaest utakmica šest puta se upisivao u strelce i dodao četiri asistencije, što mu je donelo i poziv za reprezentaciju Nemačke na Mundijalu.

Debitovao je ulaskom u 90. minutu protiv Japana, čime je sa 18 godina i tri dana postao najmlađi nemački igrač na svetskim prvenstvima svih vremena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori