ĐUKIĆ SELEKTOR BIH? Srpski stručnjak jedan od kandidata da nasledi odlazećeg Bugarina Peteva, a ove tri legende su mu konkurenti

Novosti online

25. 12. 2022. u 14:57

KAKO javljaju mediji iz Bosne i Hercegovine, Bugarin Ivajlo Petev neće više biti selektor "Zmajeva". Njemu u narednih nekoliko dana ističe ugovor, a za sada nema najava iz Saveza da će on biti obnovljen. Zato se već licitira sa imenima potencijalnih naslednika a jedno ime dobro je poznato ljubiteljima fudbala u Srbiji.

ЂУКИЋ СЕЛЕКТОР БИХ? Српски стручњак један од кандидата да наследи одлазећег Бугарина Петева, а ове три легенде су му конкуренти

Foto: M. Vukadinović

Reč je o nekadašanjem treneru Partizana i dugogodišnjem reprezentativcu, a kasnije i selektoru Srbije, Miroslavu Đukiću.

Sednica FS BiH na kojoj će Petev zvanično postati "bivši" i na kojoj će se objaviti ime novog selektora biće održana u četvrtak.

Iako nema zvaničnih objava, IO FS BiH odlučivaće među četiri kandidata, a konkurenciju Đukiću čine tri legende bosanskohercegovačkog i jugoslovenskog fudbala - Safet Sušić, Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević. Ko god bude izabran, na funkciji će imati platu od 15000 do 20000 evra mesečno, saznaje sportsport.ba.

Petev je na klupi "zmajeva" bio od januara 2021. godine i u prethodnom periodu na 20 utakmica ostvario šest pobeda i posedam poraza i nerešenih. 

Nije uspeo da odvede selekciju BiH na Mundijal, ali jeste ostvario plasman iz B lige nacija u elitnu grupu novog takmičenja, gde će od naredne sezone igrati i Srbija.

Đukić nije imao posao od 202. godine kada je raskinuo saradnju sa Sportingom iz Hihona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVI OSEĆAJI! Novak Đoković skrhan: Naravno da sam zabrinut!