FSS PRETI KAZNA: Iz UEFA i FIFA najavili posledice ako se skupština ne održi u utorak (FOTO)

Novosti online

31. 10. 2022. u 15:51

IZBORNA skupština za predsednika Fudblaskog saveza Srbije nije održana jer nije bilo kvoruma, zbog toga što je falilo 43 člana.

ФСС ПРЕТИ КАЗНА: Из УЕФА и ФИФА најавили последице ако се скупштина не одржи у уторак (ФОТО)

FOTO: M. Vukadinović

Jedini kandidat bio je Nenad Bjeković. Skupština je zbog toga morala da bude odložena i biće održana sutra u 14 časova u Staroj Pazovi.

To je potvrdio Stojan Radošević iz komisije za sprovođenje izbora. On se prvi obratio novinarima.

Potom je izlaganje nastavio predstavnik UEFA Luka Nikola koji je istakao da FSS može da snosi posledice ukoliko se sutra ne izabere predsednik.

- Dobar dan, ja sam Luka Nikola i predstavljam UEFA. Voleo bih da kažem da smo jako zabrinuti što nismo imali kvorum za izbornu skupštinu. Kao što znate, u zajedničkom procesu sa FSS smo prošli kroz reviziju statuta i od svega sa dna organizacije do njenog vrha. Ono što je potrebno FSS-u je stabilnost, jer za samo tri nedelje počinje Svetsko prvenstvo. Ako ne postoji kvorum, po važećem statutu Skupština treba da se održi sledećeg dana. Mi iz UEFA, kao i kolega iz FIFA Elhan Mamadov, očekujemo da će se proces održati sutra na istom mestu. Ostaćemo, da vidimo šta će se desiti. Ako ne bude kvoruma, moraćemo da kao UEFA i FIFA preuzmemo određene posledice - istakao je Nikola.

Na skoro identičan način je govorio i člna FIFA Elhan Mamadov.

- Došli smo ovde očekujući da budemo prisutni na izborima. Nažalost nije bilo kvoruma, po statutu i važećim pravilima Skupšitna treba da bude održana sutra. Razočarani smo jer sva pravna dokumentacija je urađena i revidirana u skladu sa pravilnicima FIFA i UEFA, takođe je razočaravajuće da tri nedelje pre početka SP nemamo kvorum. Ostaćemo ovde do sutra i nadamo se da će Skupština biti održana ovde u Staroj Pazovi, ako ne, FIFA i UEFA će diskutovati i biće preduzete moguće posledice - naglasio je Mamadov.

Na sednicu su došli, pored ostalih, Branko Milovanović, Žarko Zečević, Mirko Poledica, Darko Tešović, Dragomir Lazović, Aleksandar Pivić, Dejan Filipović... A u ulozi gostiju i Tomislav Karadžić, Milovan Đorić...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)