ITALIJANI U ČUDU: Luka Jović uz rame Salahu, Levandovskom i Mbapeu (FOTO)

Novosti online

28. 10. 2022. u 11:49

Luka Jović je u pobedi Fiorentine protiv istanbulskog Bašakšehira (2:1) postigao dva gola i tako nastavio odličnu oktobarsku seriju.

ИТАЛИЈАНИ У ЧУДУ: Лука Јовић уз раме Салаху, Левандовском и Мбапеу (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Stigle su pohvale od trenera Italijana, a ni tamošnji mediji nisu štedeli na komplimentima. Gazeta je navela kako sada uvek očekuju golove od Jovića, Korijere delo Sport je pisalo o „furiji” Joviću koji je po prvi put postigao dva gola na jednoj utakmici za „ljubičasti” tim.

Srpski napadač se nalazi među odabranima u konkurenciji za najboljeg igrača kola u Ligi konferencija, a tokom oktobra meseca je i među najboljim napadačima današnjice.

Jović ima zasluženo mesto u top 10 sa pet golova tokom desetog meseca, Holand predvodi listu sa osam postignutih golova, dok Salah i Levandovski imaju tek po gol više od našeg reprezentativca.

U Fiorentini je Luka Jović dočekan kao veliko ime i pojačanje. Grad i klub koji su se nagledali gol-mašina već su na usnama imali imena Batistute, Tonija, Vlahovića… Nadali su se da će Firenca biti mesto na kojem će Luka da eksplodira. Već na debiju je dao gol, ali posle toga je počeo da liči na Jovića iz Reala. Povremeno nezainteresovan na terenu, bez osmeha i sjaja u očima, uklopljen u sivilo slabih rezultata celog tima je već počeo da ide na živce navijačima toskanskog kluba koji su mu zviždali. Ušao je u spiralu od 12 utakmica bez gola, izgubio čak i mesto u startnih 11, pa je trener Vinćenco Italijano počeo da na mesto centarfora forsira Kristijana Kuamea koji je krilo i uopšte nije izgledalo dobro. Jović je, naprimer, ceo meč protiv Verone presedeo na klupi.

Ipak, trener Italijano je na sva pitanja o njegovom statusu davao ohrabrujuće izjave podrške i pozivao na strpljenje i vreme. U Ligi konferencije mu je davao veću minutažu i nadao se da će ga u tom takmičenju golgeterski oživeti za mnogo bitnije ispite u Seriji A. I počelo je…

Dao je dva gola Hartsu u dva meča, Viola je zabeležila dve pobede. Potom je usledio i gol Interu koji je postigao u stilu… Pa, u stilu Luke Jovića. Njegova završnica spada u red najfinijih u Evropi. On je ekstremno talentovan napadač čiji problem su bili ambicija i samopouzdanje. Kada je srećan, zadovoljan i motivisan i kada oseti da ga vole i da mu veruju, postizanje golova je za njega najprostija stvar. Na koji god način poželite. Ono protiv Intera mogu da urade samo retki špicevi. Najviše klase… A Jović to jeste.

Već u nedelju Fiorentinu i Jovića čeka gostovanje Speciji u prvenstvu, što bi mogla biti dobra prilika da se nastavi serija srpskog reprezentativca i da Viola prekine niz loših rezultata u Seriji A. Potom slede gostovanja Rigi i Sampdoriji i meč kod kuće protiv Salernitane. Sve odreda utakmice na kojima će Viola igrati ofanzivnije i na kojima će biti više prilika za Jovića. Poslednji meč pred početak Mundijala u Kataru, Fiorentina i Jović igraju na San Siru protiv Milana.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)