SRBIN PRED TRANSFEROM KARIJERE: Sergej Milinković Savić ide gde niko nije očekivao

Novosti online

25. 10. 2022. u 10:59

Sergej Milinković-Savić stigao je u Lacio još na leto 2015. godine iz Genka za 12 miliona evra, to je bio fantastičan potez rimskog kluba.

СРБИН ПРЕД ТРАНСФЕРОМ КАРИЈЕРЕ: Сергеј Милинковић Савић иде где нико није очекивао

Foto: M. V.

Ovaj 27-godišnjak je već dugi niz godina jedan od najboljih igrača Lacija i imao je zaista nekoliko odličnih sezona. Međutim, ono što je iznenađenje jeste činjenica da Milinković-Savić nije još napravio iskorak u karijeri i transfer koji će ga odvesti u neki veći klub.

Svaki prelazni rok već godinama se spekuliše o njegovom odlasku sa Olimpika, ali se to nije desilo još uvek. Najviše i zbog toga što Lacio za njega traži čak 100 miliona evra, što nijedan klub očito nije bio voljan da plati.

Sergej sa rimskim klubom ima ugovor do leta 2024. godine i odbio je produžetak saradnje, te mnogi smatraju da je sada "prelomio" i odlučio da je vreme za novi izazov u karijeri.

Mediji na Apeninima pišu da su u Laciju svesni da će Milinković-Savić gotovo sigurno otići na kraju ove sezone, a postoji čak mogućnost da srpski reprezentativac već u januaru spakuje kofere.

FOTO: Tanjug/AP

 

Ni Rimljani ne žele da propuste poslednji voz da zarade novac od njegove prodaje, a lista zainteresovanih klubova nije mala. Međutim, La Gazeta delo Sport piše da se tu posebno izdvaja jedan klub.

Navodno, ogroman interes za Sergeja pokazao je Arsenal koji je spreman već u januaru da ga dovede u klub. Tobdžije su već spremile ponudu za njega, ali žele sačekati početak zimskog prelaznog roka.

Arsenal je spreman da plati čak 55 miliona evra i u suprotnom pravcu pošalje Alberta Sambija Lokongu, te se nadaju da će to biti dovoljno za Lacio i da će rimski klub prihvatiti ponudu za Milinković Savića.

FOTO: EPA

 

Mikel Arteta želi da pojača vezni red u januaru i do kraja sezone se bori za titulu prvaka Engleske, a navodno upravo je Milinković Savić njegova najveća želja i čini se da bi se vrlo lako mogla ostvariti.

Milinković Savić je u dosadašnjem delu sezone u dresu Lacija odigrao 15 mečeva, postigao je četiri gola i upisao sedam asistencija.

BONUS VIDEO: PREDSTAVLjAMO STADIONE ZA SP 2022: Ahmad bin Ali stadion izgrađen na temeljima srušenog

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)