PSŽ SE POMIRIO SA ODLASKOM MBAPEA, ALI "ZACEPIO" CENU: Kilijanova sloboda 400.000.000 evra

G. ČVOROVIĆ

14. 10. 2022. u 07:00

PROTIV Benfike (1:1) u meču Lige šampiona Kilijan Mbape, kao pravi profesionalac, nijednom grimasom nije stavio do znanja da prolazi kroz turbulentnu situaciju u klubu iz koga, prema pisanju ovdašnjih medija, namerava što pre da ode, i pored toga što je letos produžio ugovor (2+1 godina).

ПСЖ СЕ ПОМИРИО СА ОДЛАСКОМ МБАПЕА, АЛИ ЗАЦЕПИО ЦЕНУ: Килијанова слобода 400.000.000 евра

FOTO: EPA

Od stalnog dopisnika Novosti iz Pariza

Nisu mu, kažu, ispunjena data obećanja. Bio je prodoran na utakmici istog dana kada je saopštena šokantna vest, dao je i gol (doduše, s jedaneasterca), a sve je proslavljeno zagrljajem sa saigračima, među kojima je bio i Nejmar.

Kao što su "Novosti" već pisale, Mbape nije zadovoljan time što klub nije doveo Levandovskog, s kojim je planirao da bude udarna igla tima. Takođe, ostao je i Nejmar, što momku iz Bondija, vele upućeni, smeta, imajući u vidu da mu delom uzima obećanu lidersku poziciju. A kad se tome pridoda i Mesi, jasno je da nije baš tako lako izboriti se za prvu violinu u ovako raskošnom orkestru.

Ni pomenuta dvojica ne sede skrštenih ruku, pa je stanje u svlačionici "svetaca" vrlo napeto, Mbape nije ni blizu prošlosezonskog izdanja, a sve to se u poslednje vreme odražava i na rezultate. Navodno, mlada nada je spremna da ode već u januaru, dakle za manje od tri meseca. Tako brz odlazak, što se tiče rukovodstva PSŽ, ne dolazi u obzir, jer su svi zatečeni novom vešću, neposredno posle produžetka ugovora.

Ali, PSŽ je krenuo u manevar. Procurilo je da su spremni da se odreknu svog najperspektivnijeg igrača, od sledećeg leta. S tim što su "zacepili" paprenu cenu, koja će mnoge zainteresovane da odvrati. Otkup ugovora košta čak 400 miliona evra! Ostaje da se vidi rasplet. Poznato je da je predsedniku madriskog Reala Florentinu Peresu davna želja da Mbapea vidi u svom timu. Iako mu nije prijalo to što ga je odbio, pročulo se da su mu vrata u kraljevskom klubu i dalje otvorena. Preostalo je da se reši samo "sitnica" vezana za prebrojavanje novčanica. Sve to, na kraju, treba uzeti s rezervom, na šta uči proletošnja saga u vezi s Mbapeovim odlazi-ostaje, koja je trajala mesecima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)