NIJE NAŠ TIRKE ZA FABRIKU: Nemanja Spasojević, jedan od heroja pobede Radničkog SM nad Partizanom, za "Novosti" o podvigu

Đ. SAMOILOVIĆ

29. 09. 2022. u 22:54

PAMTIĆE se u Sremskoj Mitrovici dugo 28. septembar 2022.

НИЈЕ НАШ ТИРКЕ ЗА ФАБРИКУ: Немања Спасојевић, један од хероја победе Радничког СМ над Партизаном, за Новости о подвигу

FOTO: FK Partizan

Ljubitelji fudbala na levoj obali Save, taj dan će od sada "krstiti" kao dan u kojem je Radnički pobedio Partizan. Prvoligaška četa trenera Dejana Nikolića kreirala je prvorazrednu senzaciju, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca skinuli su "skalp" vicešampionu Srbije i učesniku Lige konferencija.

Jedan od heroja trijumfa Mitrovčana, štoper Nemanja Spasojević (25), za "Novosti" kaže da je ekipa verovala u podvig sve vreme, iako je na suprotnoj strani bio neuporedivo jači i skuplji tim.

- Istorijski uspeh, svi smo bili presrećni. Verovali smo sve vreme, to je na kraju i poenta fudbala, ne bismo igrali da je drugačije. Radničkom je ovo bio prvi zvanični meč u istoriji sa velikim Partizanom. I dalje nisam svestan šta smo sve postigli, za mene je ovo najveći uspeh u karijeri - kaže nam Spasojević.

Nemanja je lukavo otvorio penal seriju, šutnuo je neku vrstu "panenke", prevario Milana Lukača i tako utabao put saigračima do trijumfa.

- Rekao sam pre utakmice da će biti 1:1. I još tada sam rekao ako budu penali da ću da "bockam". Međutim, kada je bilo vreme da izvodim penal malo sam se uskolebao. Čekao sam Lukača i, ipak, odlučio da "bocnem", možda malo jače nego što je trebalo, ali video sam na koju će stranu da se baci - ushićeno dodaje defanzivac Radničkog.

Spasojević je batalio fudbal nakratko prošlog leta, pronašao posao, bilo je vreme da se pozdravi sa profesionalnim igranjem. Međutim, zov bubamare je, ipak, preovladao, na nagovor porodice i prijatelja vratio se najlepšoj igri. Svemu je prethodila i porodična anegdota po uzoru na film "Montevideo, bog te video".

- Na kraju prošle sezone sa Radničkim sam odlučio da prestanem sa fudbalom. Odigrao sam par utakmica u zoni, onda se i zaposlio. Međutim, prijatelji i porodica su me ubedili da se vratim. Sestra Ivana se šalila sa mnom i govorila mi: "Nije Tirke za fabriku". Pre mesec dana su me zvali iz Mitrovice, vratio sam se, odigrao protiv Pančeva i onda evo sad ovo čudo. Bila je to dobra odluka, fudbal kad uđe u krv, onda nema nazad - podvlači Spasojević, jedan od heroja Radničkog. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost