ITALIJA ŽALI ZBOG MUNDIJALA: Gorka radost Mančinijevih "azura"

Đ. SAMOILOVIĆ

27. 09. 2022. u 20:39

PROPUŠTEN Mundijal 2018. u Rusiji, osvojeno Evropsko prvenstvo, pa izostanak iz Katara 2022. i onda prolazak "grupe smrti" sa prvog mesta i plasman na fajnal-for Lige nacija. Rezultatski "rolerkoster" reprezentacije Italije nastavljen je i u najmlađem UEFA takmičenju.

ИТАЛИЈА ЖАЛИ ЗБОГ МУНДИЈАЛА: Горка радост Манчинијевих азура

FOTO: AP

Pobedom nad Mađarskom u Budimpešti (2:0) "azuri" su uz Hrvatsku i Holandiju osigurali mesto među četiri najbolje ekipe (večeras će biti odlučeno da li je četvrti učesnik Portugalija ili Španija).

I podvig su ostvarili u grupi gde su igrali sa Engleskom, Nemačkom i pomenutim Mađarima, koji su nadmašili sva očekivanja i prognoze, do kraja se borili za prvo mesto. Ipak, Italijani su u završne dve runde, sa uglavnom drugopozivcima uspeli da nadmaše rivale i pokazali da se izostanak iz Katara polako preboleva.

Selektor Roberto Mančini uspeo je da sastavu priključi igrače poput Đakoma Raspadorija, Vilfreda Njonta, Frančeska di Marka, strelca 1.500. gola u istoriji italijanske reprezentacije i time izostanak Ćira Imobilea, Federika Kjeze učini bezbolnim.

- Već neko vreme radim na izgradnji neke "nove Italije". Plasman na fajnal-for možda sada ne deluje kao velika stvar, ali u junu će to biti veoma bitno - istakao je Mančini posle pobede na stadionu "Ferenc Puškaš" u Budimpešti.

BLISTAO Đanluiđi Donaruma/FOTO: AP

Ipak, teško se Italijani i dalje nose sa činjenicom da ih neće biti na Svetskom prvenstvu. Prvo mesto u grupi Lige nacija, koliko god da je donelo radosti, toliko je izazvalo i gorčinu zbog lošeg kvalifikacionog ciklusa koji je "azure" izostavio sa drugog uzastopnog Mundijala.

- Veoma je važno što smo drugi put zaredom otišli na fajnal-for, ali sve ostalo je i dalje tu. Nema bežanja od toga - svestan je Mančini razočaranja koje i dalje vlada.

- Moramo da prebrodimo decembar, kada ostale selekcije budu igrale Mundijal, posle toga će sve biti lakše.

Donaruma kao hobotnica

IMALI su Mađari velike šanse da se vrate u meč i "zakuvaju" borbu za prvo mesto. Međutim, svim njihovim namerama isprečio se fenomenalni golman Đanluiđi Donaruma, koji je poput hobotnice hvatao sve udarce domaćih.

- Điđo je bio baš dobar. Vidi se da konstantno brani u PSŽ i taj osećaj samopouzdanja je jasan - hvalio je Mančini svog pulena, koji je u jednom napadu zaustavio čak tri šuta Mađara.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana