ŽIRU NA DVA KORAKA DO ISTORIJE: Večito potcenjivani napadač "trikolora" sve bliži rekordu legendarnog Tijerija Anrija

Đ. SAMOILOVIĆ

24. 09. 2022. u 09:48

U ODSUSTVU Karima Benzeme, mesto prvog špica francuske reprezentacije u mečevima završna dva kola Lige nacija zauzeo je veteran, "večiti autsajder" u A timu Olivje Žiru.

ЖИРУ НА ДВА КОРАКА ДО ИСТОРИЈЕ: Вечито потцењивани нападач триколора све ближи рекорду легендарног Тијерија Анрија

FOTO: Tanjug/AP

Iako ga nije bilo na spiskovima za prethodna dva okupljanja "petlova", vremešni centarfor se bez razmišljanja odazvao pozivu selektora Didjea Dešana. A onda golom u pobedi Francuske nad Austrijom (2:0) pokazao je da i dalje na njega i te kako može da se računa.

Bez obzira na već sada ozbiljan staž u kopačkama, kao i na raznorazne potcenjivačke komentare koji su ga uvek pratili, Žiru nastavlja da radi ono što najbolje zna. Trese mreže i korak po korak hita ka zvanju najboljeg strelca u istoriji francuske reprezentacije. Gol koji je Olivje postigao protiv Davida Alabe i drugova bio mu je 49. u plavom dresu. I samo je čuveni Tjeri Anri više puta (51) tresao protivničke mreže na mečevima "trikolora".

Takođe, Žiru je postao i najstariji strelac Francuske sa 35 godina i 357 dana, dok je sa 112 nastupa zadržao peto mesto na večnoj listi koja broji najviše utakmica za fudbalsku reprezentaciju Francuske.

Međutim, uprkos svemu, teško da postoji osoba koja bi sa sigurnošću mogla da se opkladi da će Žiru biti na spisku za SP.

- Nikada nisam rekao da ću se lišiti njegovih usluga. Sami donosite zaključke. Moraće da nastavi da igra dobro. Ali nemojte pogrešno da tumačite moje reči. Da li sam rekao da će biti sa nama ili neće? Nisam. Ali on radi sve da bi bio ovde. Konkurencija je velika na svim pozicijama. Mogu da povedem 26 igrača. Dobro je što je tako - ostao je nedorečen Dešan, uprkos pritisku domaćih medija da malo bolje pojasni status Žirua.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)